Dansk Sejlunion13. august 2014 09:51 af

Vestas og KDY bag dansk VOR-båd

Team Vestas Wind
Nicolai Sehested (tv) og Peter Wibroe er med til at skrive historie med et nyt dansk VOR-projektet. Foto: Team Vestas Wind

For kun anden gang i historien er der dansk hækflag på en af deltagerbådene i verdens hårdeste havkapsejlads. To unge danske sejlere er med.

Siden den danske båd SAS Baia Viking gennemførte havkapsejladsen rundt om jorden, Whitbread Round the World Race, i 1986, er der sket meget. Dengang var det nogle glade danske sejlere der udlevede deres drøm – og det var som feltets mindste båd blandt masser af professionelle sejlere.

Nu hedder sejladsen Volvo Ocean Race og sejles i helt ens både – 65 fods fartmaskiner med otte mand om bord. Den syvende og sidste båd i den 12. udgave af Volvo Ocean Race bliver dansk. Det offentliggjorde sponsoren Vestas tirsdag sammen med Kongelig Dansk Yachtklub – sejlklubben hvis klubstander vil være at finde på Vestas Wind.

Skipper bliver australske Chris Nicholson der har taget turen rundt om jorden fire gange før. Den erfarne skipper får de to unge danske sejlere, Nicolai Sehested (24) og Peter Wibroe (29), med om bord. Både Sehested og Wibroe har masser af erfaring med matchrace der vil være værdifuld under in-port sejladserne i VOR, mens erfaringen for sejlads på åbent hav må komme undervejs.

En trejde danske sejler er allerede involveret i et VOR-projekt. Jens Dolmer er bådkaptajn på det hollandske hold Brunel.

Med ganske kort tid til starten, med in-port sejladsen den 4. oktober i Alicante og start på første etape den 11. oktober, har Team Vestas Wind nu travlt. Deres båd er endnu ikke helt klar, men forventningen er at holdet får mindst 10 dages træning på vandet. Det betyder samtidigt, at forventningerne til topresultater på de første etaper må siges at være moderate.

Team Vestas Wind kan følges på deres teamside samt Facebook-side. Læs mere om Volvo Ocean Race på volvooceanrace.com.