Dansk Sejlunion1. august 2014 02:08 af Flemming Ø. Pedersen

Danske guldmedaljer ved VM og EM

Anna Livbjerg genvinder Europe-VM. Foto: Breschi

I La Rochelle, Frankrig, har Anna Livbjerg genvundet VM-titlen i Europe-klassen, og på Steinhuder Meer i Tyskland sikrede Jørgen Svendsen sig OK-jollernes EM-titel.

Slutningen af juli har budt på to nye guldmedaljer til dansk sejlsport i to af de klasser, hvor Danmark traditionelt står stærkt. 

I sydfranske La Rochelle var hele 28 danske sejlere til start ved Europa-jollernes VM. Især hos kvinderne var der et tungt rød-hvidt præg på begivenhederne med dansk guld og sølv.

Den forsvarende verdensmester Anna Livbjerg (Kaløvig Bådelaug) var i en klasse helt for sig selv med 1. pladser i otte ud af ti sejladser. De to sidste kunne trækkes fra - med andre ord en perfekt vinderserie med otte prikker. Imponerende præstation af Kaløvig-sejleren.

Kristine Mautitzen (Skovshoved Sejlklub) vandt sølv - også efter en fornem serie med syv top-5 placeringer ud af ti mulige.

Anna Munch og Katrine Bendix Krogh - begge fra Kaløvig - sluttede som henholdsvis nummer 7 og 10 i feltet på i alt 61 sejlere.

Hos mændene var det erfarne Søren Johnsen (Skive Sejlklub), der med en 7. plads sluttede som bedste dansker. Emil Munch (Kaløvig) blev nummer 9.

71 sejlere var til start hos mændene.

Se alle danske sejleres placeringer hos henholds kvinder og mænd

Guld og bronze i OK-klassen
Samtidig med Europe-VM i Frankrig blev der også sejlet om EM i OK-klassen. Stævnet fandt sted på søen Steinhuder Meer ved Hannover i Tyskland. 

For andet år i træk gav EM dansk sejr. Jørgen Svendsen (Hellerup Sejlklub) vandt sin første internationale titel i klassen efter en overbevisende serie med fire 1. pladser i de seks indledende sejladser.

Uheldigvis forsvandt vinden, og der blev ikke sejlet på stævnets to sidste to dage. Dermed blev der ingen direkte dueller i guldfeltet med alle de bedst placerede sejlere på samme startlinje. 

Således mistede den forsvarende europamester, Bo Petersen (Hellerup Sejlklub), muligheden for at fravriste Jørgen Svendsen førerpositionen. Bo Petersen sluttede stævnet på 3. pladsen. Tyske André Budzien, tidligere verdensmester, klemte sig ind på sølvpositionen.

Se resultatlisten fra OK-jollernes EM

Stort tillykke fra Dansk Sejlunion til de danske medaljetagere og nye titelindehavere.