Dansk Sejlunion9. juli 2014 11:05 af Flemming Ø. Pedersen

God EM-start for ny dansk 49er

Arkivfoto: Flemming Ø. Pedersen

Efter første dag er Jonas Warrer og Anders Thomsen på 4. pladsen ved 49er EM i Helsinki. Ida Marie Baad/Marie Thusgaard indtager på 6. pladsen i 49erFX.

49er-klasserne har taget hul på årets EM, der sejles ud for Helsinki i Finland.

Den nye danske konstellation med Jonas Warrer og Anders Thomsen fik en forrygende start på stævnet ved at vinde første sejlads. De fulgte op med en 12. plads og dernæst igen et topresultat som nummer 3 i dagens tredje og sidste sejlads.

Samlet ligger Warrer/Thomsen på 4. pladsen. Ikke så lidt af en kanonstart, der må booste selvtilliden hos de to, der der blot har sejlet sammen i få uger - med Kieler Woche som deres hidtil eneste regatta.

Første dag var til gengæld ikke det store sus for de nykårede sølvvindere ved Junior VM, Mads Emil og Christian Peter Lübeck. Med en 18-15-17 serie på åbningsdagen ligger de et pænt stykke nede i feltet.

Baad/Thusgaard med stærkt udlæg
I 49erFX skal Ida Marie Baad og Marie Thusgaard forsøge at ride videre på succesbølgen efter sidste uges J-VM triumf i Aarhus. Som forsvarende europamestre har de noget at leve op til - og de lagde stærkt ud med en 6-7-1-5 serie, hvilket rækker til en foreløbig 6. plads efter første dag.

Også Maiken og Anne-Julie Foght Schütt lagde godt fra land med en 2-10-3-10 serie og dermed en samlet 8. plads.

Jena Mai Hansen og Katja Salksov-Iversen må efter første dag tage til takke med en 19. plads - efter placeringer som 7-17-4-15 i de fire sejladser.

EM-stævnet fortsætter hele ugen.

Se alle EM-resultater