Dansk Sejlunion20. maj 2014 15:35 af Henrik Tang

Kom og se giraffen

Dansk Sejlunion tilbyder forældre og instruktører at følge et aftenkursus i at planlægge og gennemføre enkle kapsejlads-arrangementer for klubbens yngste sejlere

Børns motivation for sejlsport

Mandag d. 20. maj var Kaløvig Bådelaug vært for en workshop i ”TORM Enkel Kapsejlads”, hvor instruktører bliver introduceret til at afvikle kapsejlads-arrangementer for de yngste sejlere. I alt 10 instruktører fra 6 forskellige klubber afprøvede workshoppens kombination af teori og praksis i konceptet ”TORM Enkel Kapsejlads”.

”TORM Enkel Kapsejlads” tager udgangspunkt i børns primære motiver for at dyrke sport – nemlig at det skal være sjovt og udfordrende at dyrke sejlsport samtidig med at klubben skal være et socialt sted at komme. Disse tre motiver er tænkt ind i konceptet ”TORM Enkel Kapsejlads”, hvor der er fokus på leg, samarbejde, fællesskab og konkurrence.

Kapsejlads skal være sjovt og forståeligt

På workshops i ”TORM Enkel Kapsejlads” bliver deltagerne undervist i, hvordan man holder skippermøde og hvordan man i øjenhøjde med børn introducerer simple regler for kapsejlads. Den praktiske del af workshoppen har fokus på, hvordan man som instruktør kan lave sjove baneformater med overraskende momenter – og aktuelt til workshoppen i Kaløvig Bådelaug blev banen testet af en venlig og tålmodig Nacra 18.

Det centrale budskab i ”TORM Enkel Kapsejlads” er, at kapsejlads skal være sjovt og forståeligt for børnene, og at man med få og enkle virkemidler kan fange børnenes opmærksomhed på en overraskende måde. F.eks. består banerne af farvestrålende badedyr i stedet for traditionelle bøjer, ligesom konkurrenceelementet er nedtonet til fordel for fokus på passende udfordringer, så alle sejlere får en succesoplevelse. De overraskende momenter skærper børnenes sanser og fastholder et større fokus på aktiviteten i en kapsejlads - et fokus som sidenhen kan bruges i andre sammenhænge.

Hvis vejret driller, når man har planlagt en ”TORM Enkel Kapsejlads”, bør man have en ”Plan B”. På workshops i ”TORM Enkel Kapsejlads” får instruktørerne afslutningsvis inspiration til lette, lærerige og sjove øvelser med konkurrenceelementer, der kan gennemføres under trygge rammer i havnebassinet. Inspirationen kan både bruges som ”Plan B” til en ”TORM Enkel Kapsejlads” men også som inspiration til klubbens daglige træning.

Kom til workshop i ”TORM Enkel Kapsejlads”

Dansk Sejlunion udbyder workshops i ”TORM Enkel Kapsejlads” efter behov. Kombinationen af teori og praksis får gode tilbagemeldinger. Eksempelvis fortæller ungdomstræner Louise Nielsen fra Sejlklubben Neptun i Vejle:

”Jeg fik rigtig meget ud af workshoppen. Underviserne er vidende og gode formidlere, og det bedste var, at vi tog på vandet og fik ’hands on’ på de forskellige elementer i baneudlægning, signalgivning osv. Én ting er jo at høre om tingene, men noget andet er at prøve det selv”.

Den næste workshop i ”TORM Enkel Kapsejlads” finder sted i Hornbæk Bådeklub mandag d. 2. juni. Tilgå invitation og tilmelding her.

Se mere om ”TORM Enkel Kapsejlads” ved at klikke på banneret herunder og kontakt Dansk Sejlunions klubkonsulenter for yderligere info.

 

 

TEK-kursus i Kaløvig 2014