Dansk Sejlunion4. april 2014 21:28 af Flemming Ø. Pedersen

Danskere i tæt duel om World Cup-sejr

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard. Foto: Jesus Renedo

Trods svingende resultater fredag har Ida Marie Baad og Marie Thusgaard stadig gode chancer for samlet sejr på Mallorca. Også Jonas Warrer og Peter Lang ligger i top.

To danske både er med i den absolutte topstrid før lørdagens finalesejladser ved World Cup-stævnet på Mallorca.

Europamestrene i 49erFX Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverede fredag lidt svingende præstationer, men sluttede godt af med en tredjeplads i sidste sejlads.

Lørdag sejles tre korte finalesejladser, hvor danskerne undervejs blot skal hente to placeringer på den førende brasilianske båd for at vinde stævnet.

”Den brasilianske båd har ført gennem hele stævnet. Man kan håbe, de er lidt nervøse, og det kan Ida og Marie udnytte. Jeg tror, de har en god chance for at tage sejren,” siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen.

Stærk serie af Warrer og Lang
I 49er ligger Jonas Warrer og Peter Lang på andenpladsen før lørdagens finalesejladser. Danskerne leverede en stærk serie fredag med placeringer som 2, 3 og 9 i de tre sejladser. Eneste båd, der gjorde det lidt bedre, var uheldigvis den førende new zealandske båd, som er storfavorit til den endelige sejr.    

”Jonas og Peter har en professionel rutine omkring deres sejlads, og i løbet af stævnet har de stabiliseret deres præstationer som en af de absolut bedste både. Det tegner godt for deres videre udvikling,” siger Thomas Jacobsen. 

Tre mere i top-ti
Yderligere tre danske både ligger i top-ti. 

I Laser Radial er Anne-Marie Rindom på en femteplads, mens Sarah Gunni er nummer otte. De måtte begge indkassere et par tunge placeringer fredag og faldt lidt tilbage samlet.   

I 49erFX er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen på en samlet syvendeplads. De vandt en sejlads fredag og havde desuden placeringer som 9 og 14.

Maiken og Anne-Julie Schütt har desværre mistet list af pusten efter ellers at have leveret en række toppræstationer midtvejs i stævnet. Fredag havde de udelukkende tocifrerede placeringer. Samlet ligger de to Horsens-søstre på 13. pladsen. 

I 49er har brødrene Mads Emil og Christian Peter Lübeck desværre måttet trække sig ud af stævnet, efter at Christian Peter torsdag forstuvede den ene fod under et spilersæt. 

Se alle resultater fra Mallorca