Dansk Sejlunion31. januar 2014 23:48 af

5 danske både klar til Medal Race i Miami

Brødrene Lübeck nåede med i finalen i 49er-klassen. Et af de hidtil bedste resultater for den talentfulde besætning. Foto: US Sailing Media Center

Det lykkedes i dag for 49erFX-pigerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen at sejle sig i top 10. Dermed er de blandt de fem danske både i lørdagens World Cup-finale.

Endnu engang viste vejret i Miami sig fra sin lunefulde side. Tungt skydække holdt søbrisen væk, men vinden holdt så flere klasser kunne få gennemført sejladser i årets første World Cup.

I 49erFX havde europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen kniven for struben med 18 point op til en placering i top 10. Med en serie på 1-9-5 lykkedes det med et enkelt point at nå op blandt de ti bedste der går videre til finalen. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen går avancerer til finalen med 7 point fra podiet.

Lübecks første Medal Race
Det lykkedes ikke for Jonas Warrer og Peter Lang at forsvare andenpladsen i dag, men en sejr i dagens sidste sejlads placerer dem kun 3 point fra førstepladsen. Brdr. Lübeck sejlede sig ud af medaljestriden i dag, men kan se frem til deres første World Cup-finale. Den talentfulde besætning har planen på plads til finalen.

”Planen er at holde det høje tekniske niveau, som vi har vist gennem stævnet, fordi det er det, der vil afgøre Medal Race,” forklarer rorsmand Mads Emil Lübeck om strategien.

Det blev ikke til nogen sejladser i dag for Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom. Dermed går hun ind til finalen på tredjepladsen med 5 point op til sølvmedaljen.

Starttider for finalen
Finalesejladserne lørdag for 49er er programsat til kl. 17, dansk tid, og kl. 18 for 49erFX. Begge klasser skal sejle tre finalesejladser. Laser Radial-klassen starter deres ene finalesejlads kl. 19.

Sejladserne kan følges live som både 2D- og 3D-tracking her…

Se resultaterne her…