Dansk Sejlunion28. januar 2014 15:41 af Flemming Ø. Pedersen

Årets første World Cup i gang

Katja Salskov-Iversen (midten) og Jena Mai Hansen (th). (Arkivfoto: Dansk Sejlunion)

Lette vinde prægede første dagen ved OL-klassernes World Cup-stævne i Miami.

Et kig nedover resultaterne fra førstedagens sejladser ved World Cup-stævnet i Miami vidner om en dag med i bådenes placeringer fra sejlads til sejlads. Det gælder også for de ti danske både, der deltager i stævnet – årets første World Cup i en sæson, hvor VM i september er det altdominerende mål.

Lette vinde og udsættelser satte sit præg på dagen, og det havde stor betydning at komme godt ud af starterne. En af dagens bedste danske resultater stod 49erFX-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen for.

Krudt i båden
”Da vinden endelig kom, havde vi virkelig krudt i båden og får den af sted over startlinjen med et kæmpe brag,” skriver de på deres facebook-side om første sejlads, hvor de sluttede på en 2. plads. Også i næste sejlads var de i top-5, inden de rundede dagen af med en 19. plads.

”Vores fokus er fart, og vi er hurtige! Vi er tilfredse med dagen,” lyder det fra Jena og Katja, der samlet ligger nummer fire. Europamestrene Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fik en mere beskeden World Cup-start og ligger samlet nummer 22 – én placering foran Maiken og Anne-Julie Foght Schütt.

Tre 49ere til start
I 49er lagde Peter Lang og Jonas Warrer ud med en 4. og en 13. plads i dagens sejladser. Jonathan Bay og Christopher Thorsell fik en 3. og en 20. plads, mens Mads Emil og Christian Peter Lübeck havde en mere stabil dag som nummer 7 og 9 i de to gennemførte sejladser.

Tre danske Nacra 17-besætninger er til start i Miami. I feltet på 32 både er Allan Nørregaard/Line Just bedst placeret efter tre sejladser på en 16. plads.

I Laser Radial ligger Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni henholdsvis nummer 10 og 25. Rindom dog med en tung fratrækker, der er indregnet allerede fra start, derfor er stillingen ikke særlig retvisende. Sarah Gunni har kæmpet med knæproblemer i perioden op til stævnet, og det er usikkert, hvor godt hun kommer gennem sejladserne.