Dansk Sejlunion19. juli 2013 13:06

Ny lokal app for Storebæltssejlere

Slagelse Kommune lancerer gratis mobilapp til lystsejlere på vej gennem Storebælt. Inspiration til lokale oplevelser foruden praktiske havneoplysninger er indholdet af den nye app.

Tusindvis af lystsejlere cruiser hvert år gennem Storebælt. Slagelse Kommune, der grænser op til Bæltet, vil gerne hjælpe sejlerne godt på vej - og måske i særlig grad inspirere dem til at tage ophold i området for at se nærmere på lokale attraktioner.

Heri ligger baggrunden for, at Slagelse Kommune nu lancerer en ny gratis mobilapp med titlen "Maritimt Knudepunkt Storebælt".

Lige ved hånden
"Med appen får sejlere al information om havnene og de faciliteter, de indeholder, lige ved hånden samtidig med, at de også kan finde inspiration til oplevelser og seværdigheder i nærheden. Det er et gratis tilbud til alle sejlere, som besøger vores havne, og vi håber, at alle vil tage godt i mod det," siger Flemming Erichsen (A) formand for Erhvervs-, Innovations og Arbejdsmarkedsudvalget i en pressemeddelelse fra Slagelse Kommune.  

Den nye app rummer en masse serviceoplysninger om de fem havne på Omø, Agersø og i Korsør, Skælskør og Bisserup. Sejlerne kan blandt andet se, hvor på havet de befinder sig i forhold til havnene, og når de klikker ind på en af havnene, kan de finde kontaktoplysningerne til havnefogeden, se åbningstider og priser for at benytte havnens toiletfaciliteter og meget mere.

Knob og flag
Derudover kan lystsejlerne få tip til at binde de rigtige sømandsknob, og hvis man har glemt, hvordan signalflagene ser ud, er der også hjælp at hente til dét i appen.

Appen udkommer til både iPhone, iPad og Androidtelefoner og kan fra 19. juli downloades fra henholdsvis Apples App Store og fra Google Play.

Appen er udviklet som led i projektet Maritimt Knudepunkt Storebælt. Projektet indbefatter også hjemmesiden maritimtknudepunktstorebaelt.dk, og hele projektet er støttet af EU, Fødevareministeriet og Landudvikling Slagelse.

Sejlere, der er medlem af Dansk Sejlunion, har i forvejen adgang til den landsdækkende Tursejler-app, der har mange af de samme faciliteter som den nye Storebælts-app. 

Foto: Slagelse Kommune