Dansk Sejlunion1. juli 2013 00:31

Kieler Woche – to danske sejre til slut

Anden halvdel af Kieler Woche bød på to danske regattasejre. I H-båd var der dobbelt dansk i toppen, og i den åbne Laser Radial-klasse sejrede Christian Guldberg Rost.

Så er folkefesten i Kiel slut for denne gang. Anden halvdel af ugen med alle de internationale klasser bød på flere gode danske præstationer - ikke mindst i de to klasser, der om få uger afvikler VM-stævner i Danmark.

Perfekt VM-optakt
I H-båd har Danmark siddet på VM-titlen siden 2008, og dømt ud fra resultaterne ved Kieler Woche tegner det til en fortsættelse, når Thisted Sejlklub i dagene 5.-9. august er vært for VM 2013.

I Kiel duellerede den nuværende verdensmester, Morten Nielsen, med en tidligere - Steffen Stegger - om førstepladsen. Morten Nielsen og besætning sejrede med blot ét point ned til Steffen Stegger på andenpladsen. Den tredje dansker, Niels Søndergaard, sluttede som nummer syv.

Fire danske i top-5
I Europajollen er det Sønderborg Yacht-Club, som i dagene 29.7.-10.8. har værtsskabet for årets VM. I Kiel var der en norsk sejler på førstepladsen - og derefter dansk på de næste fire pladser. Mathias Livbjerg (Kaløvig) blev toer, Søren Johnsen treer, Jacob Cholewa firer. På femtepladsen var Anna Livbjerg suverænt bedste kvindelige sejler. Cirka 65 sejlere deltog.  

Sejr i Laser Radial
I den åbne Laser Radial-klasse kom søndagens anden danske regattasejr - til Christian Guldberg Rost (Egå), der stort set kun sejlede 1. og 2. pladser hjem hen over ugen. 40 sejlere stillede op.  

Tre andenpladser
Der var yderligere tre danske sølvvindere i Kiel.

I Contender blev Søren Dulong Andreasen (Hellerup) nummer to og Jesper Nielsen nummer fire. Klassen afvikler VM om et par uger på Comosøen i Italien, og de fleste titelaspiranter var til start i Kiel.

Hos OK-jollerne sluttede Bo Petersen (Hellerup) som nummer to og Rene Johannsen (MSS) som nummer syv.

Endelig skal det med, at de to unge Middelfart-sejlere Frederik Just Melson og Markus Oliver Nielsen sluttede som nummer syv i 29er-klassen. Yderligere tre danske besætninger var i top-20 ud af et samlet startfelt på omkring 100 både.   

Med Morten Arndals sejr i Albin Express tidligere på ugen bør årets Kieler Woche på i alt tre danske regattasejre.

Se alle resultater fra Kieler Woche 2013. 

Billedet: Christian Guldberg Rost (Egå Sejlklub) på vej mod sejr i den åbne Laser Radial-klasse. Foto: segel-bilder.dk