Dansk Sejlunion30. maj 2012 22:42

OL-holdet ”træner” holdånd

Om mindre end to måneder tændes flammen på det olympiske stadion i London. OL-sejladserne foregår i Weymouth et par timers kørsel sydvest for hovedstaden, og her er de 13 danske OL-sejlere med trænere og ledere i øjeblikket samlet for at rette fokus mod legene.

Sejlernes dagsprogrammer er fyldt op af både træning i OL-vandet og timevis af teoretisk undervisning og erfaringsudveksling på land. Til det sidste hører meteorologi - det gælder om at være bedst muligt forberedt på de lokale vejrforhold - og samtidig skal sejlerne arbejde med en række mentale værktøjer, der bidrager til at skærpe deres parathed forud for den ekstraordinært store udfordring, som et OL er.

Et spil "Ultimate"
Teambuilding er en vigtig del af holdets mentale forberedelser. Og til dét formål havde mentaltræner Kristoffer Henriksen forleden arrangeret et spil "Ultimate" - en variant af amerikansk foldbold, hvor to hold dyster om at bringe en frisbee ned i modstanderens målzone.

"Spillet kan gøre sejlerne opmærksomme på, at ALLE deres handlinger - selv de mindste ting - har en konsekvens for holdet. Handlingerne enten giver noget til holdet, eller de tager noget væk fra holdet. Dén opmærksomhed vil vi gerne skærpe," forklarer Kristoffer Henriksen om pointen ved spillet.  

Vi opmuntrer hinanden
470-sejleren Henriette Koch hæfter sig ved kommunikationen mellem spillerne.

"Det giver rigtigt meget at opmuntre hinanden med et 'godt grebet' eller 'godt gået'. Det kan vi overføre til båden, hvor vi er to, Lene (Sommer, red) og jeg. Det har stor betydning, hvordan vi taler sammen, og hvordan jeg udtrykker mig, når jeg skal give en besked," siger Henriette Koch.

World Cup sidste store test
Weymouth bliver hjemsted for sejlerne en stor del af tiden frem mod OL. Det gælder også i dagene 4.-10. juni, hvor Weymouth danner ramme om World Cup-stævnet Sail for Gold, som for flere af de danske sejlere bliver den sidste større konkurrence, før OL-sejladserne skydes i gang.