Dansk Sejlunion14. september 2012 10:45

15 hold klar til SEJLERSKOLECUP

Lørdag kæmper 15 sejlerskolehold i den nye SEJLERSKOLECUP, hvor kapsejlads gør eleverne fra sejlerskolerne til bedre sejlere.

15 hold har meldt sig til Dansk Sejlunions nye initiativ - kapsejlads for sejlerskoler.

Sejladserne bliver sejlet i Kerteminde, der har stillet 5 H-både til rådighed. Hvert hold sejler to indledende sejladser og de bedste fem går til Medal Race.

Som vejrudsigten ser ud, vil der blive sejlet uden spiler. Reglerne der sejles efter er ISAF's "Enkle regler for kapsejlads".

Idéen bag sejlerskolecuppen er, at vise sejlerskolerne at kapsejlads kan bruges til oplevelser og læring - og ikke behøver at være indviklet og dyrt at dyste til søs.

På land skal der læres og hygges
Mens de sejlende hold er på vandet, vil stævneleder Peter Wolsing fra Dansk Sejlunion sørge for konstruktiv underholdning og peptalk med udgangspunkt i "hvem er vi som sejlere" - med det mål, at løfte den enkelte sejlers tilgang til sporten.

Præmier og røverhistorier
Selvom Peter gør meget ud af, at sejlerne kigger mere på "processen om bord" end på resultattavlen, vil der ved dagens afslutning være et stort flot præmiebord. Hempel, der støtter "Få vind i sejlene" projektet bidrager - og den nystiftede vandrepræmie "et forkromet spilhåndtag" er sponsoreret af Columbus Marine.

Dagen afsluttes i Kerteminde Sejlklubs nye lokaler, med grill, øl, vand og vin - fordi det sociale er en vigtig del af en god kapsejlads, siger stævnelederen. Og ikke mindst tid til røverhistorier og erfaringsudveksling fra livet ude i klubberne.

En ny sejlsportstradition ser dagen lys.