Dansk Sejlunion10. oktober 2012 09:15

Laser-klassen har vokseværk

Årets rangliste blev afsluttet med 30 Laser-sejlere i Skovshoved i klassen der er vokset markant over de seneste år.

Kapsejladssæsonen blev afsluttet på fornem vis og et tilbageblik på året viser gode takter fra Laser-folket, fortæller Laser Radial-sejler Sarah Gunni. Landsholdssejleren er bestyrelsesmedlem i klasseorganisationen og beskriver her nogle af sæsonens højdepunkter.

30 sejlere var samlet i Skovshoved i weekenden, 6.-7. oktober, for at sejle årets sidste rangliste stævne. Let til mellem luft lørdag, springende og med masser af strøm og tang, og en søndag med høje vindstyrker og lave temperaturer.

Dermed var der lagt op til gode, blandede sejladser især om lørdagen, hvor de yngre 4.7 sejlere, som denne weekend sejlede Radial, fik sat fart over feltet. Lørdag blev i øvrigt afsluttet med det sædvanlige Lasers Corner, hvor der bliver spist pølser, drukket kakao og hygge-snakket. I alt blev der gennemført 9 sejladser efter Lasernes koncept med op-ned baner á 30 minutter.

Eurocup i Egå
Forrige weekend var alle sejlerne og mange flere samlet i Egå, hvor der for første gang blev sejlet Europa Cup. Det var en stor succes med deltagelse fra både Holland, Finland, Norge, Sverige og endda en enkelt fra De Hollandske Antiller. I alt var der 73 Laser-sejlere i Egå, et flot syn hvis man så ud over Århus-bugten.

Sølv ved Master EM
Samtidig med disse to stævner er der blevet sejlet Master EM i Roses, Spanien. Der deltog 3 danske herrer, som fik sejlet en masse sejladser - i meget bedre vejr end herhjemme. De danske masters gjorde det godt trods den hårde konkurrence, og Danmark fik sølv ved Christian Gunni.

Gennem året har Laserne lavet flere gode resultater. Både under OL, de store internationale stævner og mesterskaber, junior-/ungdomsmesterskaberne og nu altså også i master-klassen.

Årets rangliste for 4.7 blev vundet af Marcus Kirketerp, for Radial drenge af Christian Rost, for Radial piger af Sarah Gunni og for Standard af Thorbjørn Schierup.

Flere velkomne i Laser-klassen
Laser-klassen har måske tidligere virket som en lille klasse, som primært bestod af sejlere med fokus på OL. Sådan kan man ikke længere nøjes med at beskrive den! Det seneste stykke tid, er der kommet rigtig mange unge til den lille "familie".

Jollen er stadig olympisk for både mænd og kvinder, og derfor er det også kun naturligt, at den vokser i alle alderskategorierne. Oftere og oftere bliver Laseren den naturlige fortsætter jolle for unge sejlere, både på grund mulighederne for at vokse og konkurrence-niveauet. Alligevel var emnet 'synlighed' vigtig på generalforsamlingen, som blev holdt i Egå, da klassen stadig har plads til flere. Bredden er vigtig for eliten, og derfor er sammenhold og vidensdeling vigtig for alle Laser-sejlere.

Læs mere om Laser-klassen på lasersailing.dk