Dansk Sejlunion8. oktober 2012 15:39

Kursussæsonen kom godt i gang

Kursussæsonen 2012/2013 gik i gang i weekenden d. 6.-7. okt., hvor startskuddet til kursussæsonen lød i form af et ”Windsurf Instruktør 2” kursus. Instruktører fra mange af landets surfklubber og sejlklubber med windsurfing som tilbud gik hjem med ny viden til at instruere i videregående windsurfing.

Nye vinkler for erfarne instruktører
Dansk Sejlunions Instruktør/Træner kurser tager bl.a. udgangspunkt i Dansk Sejlsports Aldersrelaterede Trænings Koncept (ATK) og Diplomsejlerskolen. Specifikt for instruktørkurser i windsurfing er undervisningsmaterialet - foruden ATK og Diplomsejlerskolen - Dansk Sejlunions populære udgivelser af windsurfing bøger. En nøgle til succes i windsurfing på det tekniske niveau er forståelsen for de fem grundlæggende elementer i den såkaldte 'Fast Forward-model', som indgår i windsurfing udgivelsen. En af kursisterne fra "Windsurf Instruktør 2" kurset d. 6.-7. okt., Andreas Moeskjær, fortæller om Dansk Sejlunions materialer om windsurfing og sin oplevelse af forløbet:

"Jeg fik bl.a. rigtig meget ud af det dybdegående analyseværktøj 'Fast Forward-modellen', som er et virkelig gennemført redskab til at analysere windsurfing i detaljen. Modellen giver nogle klare pejlemærker i grundlæggende, videregående og avanceret windsurfing, så jeg vil råde til, at man bruger modellen aktivt i instruktion. I forhold til at komme på kursus, så er det altid inspirerende at mødes med andre instruktører, fordi det bygger noget ekstra på ens kompetencer hver eneste gang. De muligheder, der åbner sig, når instruktører samles, må man ikke undervurdere - så det er en stor del af at komme på kursus. En tredje ting, jeg gerne vil fremhæve er gevinsten ved gruppearbejde, hvor man jo oplever andre instruktørers vinkel på tingene. Så på kurset i weekenden blev jeg opmærksom på en del nye ting, selvom jeg har instrueret i windsurfing i mange år, herunder professionelt på bl.a. Idrætshøjskolen Sønderborg og på Club LaSanta Sport".


Flere kurser i den kommende tid
I kursussæsonen 2012/2013 udbyder Dansk Sejlunion en lang række kurser, hvor det næstkommende er et "Instruktør 1" i jollesejlads d. 1.-2. december.

I sejlsæsonen 2013 kan klubber, der har haft flere instruktører på kursus, benytte sig af Dansk Sejlunions tilbud om "ATK i praksis". Læs mere om tilbuddet "ATK i praksis" i artiklen "En helt speciel træningsaften" i "SEJLER 3" 2012.  

Se kursuskalenderen for 2012/2013 ved at trykke på banneret til højre.