Dansk Sejlunion21. november 2012 11:39

Afgiftforhøjelse: Vi sælger nok båden

En afgiftforhøjelse på 34 % på kaskoforsikringer kan få fatale følger for de danske sejlere. Flere overvejer allerede alternativerne.

En stigning på 34 % af afgiften på kaskoforsikringer for lystfartøjer er hvad regeringen lige nu ønsker. Udsigten til afgiftforhøjelse har fået sejlerne til at overveje alternativerne.

For familien Lammert fra Fredensborg vil afgiftforhøjelsen betyde en ekstra udgift på 1360 kr. om året. En stigning der for pensionisterne er omfattende.

"Vi har en Avance 36, som vi i nogen tid har overvejet om vi fortsat har råd til, men ønsker ikke at sælge den. Med udsigten til ekstra udgifter i en sådan grad, er vi kommet meget tættere på et salg," forklarer Ole Lammert.

Skal vi droppe kaskoforsikringen
At droppe kaskoforsikringen på båden er også med i overvejelserne fra familien Lammert. Samme overvejelser går Svend Erik Nielsen med.

"Vi har en Bavaria 36 fra 2005 som lige nu er prissat til 750.000 kr. Vi har den forsikret i udlandet, men betaler alligevel afgiften til staten. Med en stigning vil vi helt sikkert overveje om det er værd at kaskoforsikre båden - vi har sejlet skadesfrit i 25 år! Jeg kunne forestille mig, at vi ikke er de eneste der går med de tanker," siger den pensioneret sejler fra Jyllinge.

En 34 % afgiftforhøjelse vil koste Svend Erik Nielsen 2550 kr. om året, der er rystet over regeringens plan.

"Hvis de forhøjer afgiften nu, så er det bare for at lukke et hul i statskassen. Når man hæver den med næsten en halv procent er det helt urimeligt. I sidste ende tvinger de nok folk til at afhænde deres båd," slutter Svend Erik Nielsen.

Arkivfoto: Ole Wedel.