Dansk Sejlunion9. marts 2013 19:51

Ny bog på gaden: Bliv klogere på de unge

Som ”den gode træner” skal du kunne agere i forhold til de unge udøveres virkelighed. Danmarks Idræts-Forbund har netop udgivet en håndbog om, hvordan du kan være omdrejningspunkt for gode oplevelser i foreningsidrætten.

Den organiserede foreningsidræt som fx sejlsport og surf i klubber fylder meget i mange unges liv - faktisk så meget, at foreningsidrætten er den absolut største enkeltarene i unges liv. To ud af tre foreningsaktive unge peger på, at deltagelse i foreningsidræt udgør deres primære fritidsinteresse.

Foreningsidrætten er dog hele tiden under pres i forhold til at rekruttere og at gøre sig attraktiv over for de unge. Der er konkurrence fra den selvorganiserede idræt, kommercielle udbydere, fritidsarbejde mv. Konkurrencen om de unges fritid bliver således stadig hårdere, men opgaven med at gøre sig attraktiv over for de unge i foreningsidrætten er på ingen måde håbløs - og som ungdomstræner er du en central spiller for, at det lykkes.

Når man spørger de unge, hvad der betyder mest for dem ved at gå til idræt, peger de på tre faktorer: kvaliteten af træningen, fællesskabet med de andre udøvere og relationen til træneren. Som ungdomstræner er du derfor en central person i de unges idrætsliv. Du er ikke kun ham eller hende, der lærer dem at blive dygtigere, for du bør også have indblik i deres livssituation for at kunne tale med dem i øjenhøjde om andet end selve idrætsaktiviteten.

Læs meget mere om, hvordan du bliver en endnu bedre træner for børn og unge i Danmarks Idræts-Forbunds nye håndbog "Bliv klogere på de unge". Du får konkrete forslag til, hvordan du griber ungdomstræningen an og bliver undervejs udfordret til at reflektere over, hvordan du er som træner, og hvordan du tackler forskellige situationer såvel på idrætsarenaen som uden for. Håndbogen samler en lang række guldkorn om rollen som ungdomstræner. Læs den - og bliv en endnu bedre ungdomstræner!

Den 60 siders håndbog kan rekvireres for blot 45,- kr. inkl. forsendelse på Danmarks Idræts-Forbunds hjemmeside.

Læs også mere om dansk sejlsports aldersrelaterede træningskoncept ved at trykke på banneret herunder.