Dansk Sejlunion7. marts 2013 23:22

ISAF halvårsmøde afholdes i København

ISAFs halvårsmøde 2013 afholdes den 9.-12. maj på Scandic Copenhagen - og det bliver måske det sidste. ISAF vil fremover kun afholde den årlige november konference.

Da valget af ISAF præsident og vicepræsidenter var overstået i november 2012, inviterede Dansk Sejlunion ISAF til at afholde Mid-Year møde 2013 i København.

Det var således oplagt at afvikle et af årets de vigtigste internationale møder i Danmark i jubilæumsåret. Dels vil Dansk Sejlunion naturligvis gerne markere 100 års jubilæet sammen med vores internationale samarbejdspartnere, dels er det vigtigt for Dansk Sejlunion at fastholde og styrke de internationale relationer til gavn for dansk sejlsport.

Dansk sejlsport styrkes internationalt
Dansk Sejlunion har sammen med Sport Event Denmark konkretiseret mål med at være vært for dette vigtige ISAF møder, som støttes netop af Sport Event Denmark samt Wonderful Copenhagen:

  • At fastholde og styrke dansk sejlsport og Dansk Sejlunions renommé og image som et af ISAF's markante og progressive sejlunioner, med henblik på:
  • At styrke Danmarks mulighed for at blive vært for ISAF Worlds 2018,
  • At styrke Danmarks mulighed for at blive vært for internationale mesterskaber og events i fremtiden:
    ISAF Youth Worlds, ISAF Match Racing Worlds, ISAF Youth Worlds, ISAF Nations Cup samt ISAF World Cup events,
    Verdensmesterskaber og Europamesterskaber, specielt med fokus på de olympiske klasser; Herunder årlige individuelle mesterskaber efter aftale med de Internationale klasseorganisationer for Olympiske klasser
  • Generelt at styrke Dansk Sejlunion internationale netværk m.h.p. skaffe internationale events til Danmark, samt sikre centrale politiske samt komite poster i ISAF

Ikke første gang
Dansk Sejlunion har tidligere været vært for ISAF møder: I november 2004 for ISAF Annual Conference samt i september 2009 - Kulturministeriets "Sportsåret" - for ISAF Executive Committee; i begge tilfælde med god støtte fra Sport Event Denmark.

?Mødets hovedprogram

Torsdag den 9. maj: ISAF Executive Committee møde
Fredag den 10. maj: ISAF Events Committee
Lørdag den 11. maj: ISAF Council
Søndag den 12. maj: ISAF Executive Committee & ISAF Committee chairman

Specielt søndagens møde er noget nyt på programmet for ISAF Mid-Year mødet. Executive Committee vil gerne præsentere deres strategi og planer for komite formændene samt modtage deres ideer og respons.

Et møde årligt
ISAF Executive Committee vil også foreslå Council samt Committee Chairman, at der i fremtiden kun afholdes ét stort, årligt ISAF Møde, nemlig ISAF Annual Meeting i November. Det ny Executive Committee vil gerne effektivisere processen og koncentrere beslutningerne til det årlige møde. Senest viste det sig f.eks. også, at en beslutning om Kiteboarding på ISAF halvårsmødet, blev ændret på ISAF årsmødet. Dette indikerer dog også, at ISAF i fremtiden bør se sin beslutningsproces efter i sømmene, idet det bestemt ikke er hensigtsmæssigt for sejlerne og sejlsporten, at man så hurtigt ændrer kurs på et så afgørende område.

Generel information om møderne kan findes på ISAFs hjemmeside…