Dansk Sejlunion2. april 2013 11:43

3 danske World Cup-sejre på åbningsdag

Det blev til ikke mindre end tre danske delsejre for danskerne ved World Cup-stævnet på førstedagen.

Sejlernes World Cup-stævne på Mallorca fik en blæsende start med stejle bølger på bugten ud for Palma. De udfordrende forhold holdt ikke de danske sejlere tilbage på en dag der resultatmæssigt var mere end godkendt.

Sarah Gunni lagde stærkt ud med en sejr i Laser Radial-feltet. Anne-Marie Rindom fulgte flot op med endnu en dansk sejr i anden sejlads - det var dog ikke uden besvær.

"Jeg brækkede mig kun to gange, af de hårde anstrengelser," fortæller OL-deltageren fra London Anne-Marie Rindom med et smil.

"Der skulle arbejdes rigtig meget! Bølgerne gjorde det endnu hårdere, fordi de var så store og meget stejle. Sejren kom i hus med en god start, hvor jeg skyder jollen frem,og efter 1 minut ligger jeg nærmest på toppen af feltet. Det var en rigtig fed fornemmelse."

Anne-Marie Rindom er foreløbigt noteret for den samlede 1. plads i stævnet, mens Sarah Gunni ligger 3'er samlet.

Stærke 49er-konstellationer
I 49eren beviste de to nye danske topbesætninger, at de er de bedste under ekstreme forhold. Mandagens sidste sejlads blev suverænt vundet af Jonas Warrer og Peter Lang, der som eneste båd ikke kæntrede. Allan Nørregaard og Anders Thomsen snuppede andenpladsen efter to kæntringer i de stejle bølger - kun fem både gennemførte løbet.

Jonas Warrer, der vandt World Cup-stævnet på Mallorca sidste år, roser sin nye gast: "Peter er ung, fuld af energi og super hurtig i båden. Stævnet er vores første sammen i båden og indtil nu går det godt. Hvis vi ikke laver for mange fejl kan vi vinde igen."

Da kun den ene gruppe af 49er-feltet fik sejlet mandag er der endnu ikke offentliggjort en samlet resultatliste for klassen.

Vejrudsigten lover mindre vind til tirsdagens sejladser, hvorfor det forventes at også de danske 49erFX piger kommer på vandet.

Nyt og resultater fra Mallorca kan følges med løbende opdateringer på sejlsport.dk/direkte samt på den officielle hjemmeside.

Foto: Jesus Renedo/Sofia Mapfre.