Dansk Sejlunion28. september 2013 14:56

To danske både nærmer sig VM-medalje

VM i 49er og 49erFX: Både Allan Nørregaard/Anders Thomsen og Ida Marie Baad/Marie Thusgaard leverede toppræstationer lørdag – og ligger blot få point fra medaljepodiet før søndagens finaler.

Europamestrene i 49erFX Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen har for alvor meldt sig ind i kampen om medaljerne ved VM i Marseille.

Det skete helt præcist i lørdagens anden sejlads, hvor for alvor vinden tog til i styrke - og straks skabte svære sejladsbetingelser med store krav til sejlernes bådhåndtering.

Blæste mod toppen
Netop formidabel bådhåndtering er et varemærke for Ida Marie Baad og Marie Thusgaard - hvilket de endnu en gang demonstrerede med placeringer som 2, 1 og 4 i lørdagens sidste tre blæsende sejladser.

"Vi havde en rigtig god dag. Bortset fra i første sejlads, hvor vi ikke fik læst banen ordentligt. Vinden havde ikke stabiliseret sig og sprang rigtigt meget. Men SÅ kom vinden for alvor i anden sejlads, og derfra kørte det bare," sagde Ida Marie Baad Nielsen.

"Det handlede om at lave gode starter og skabe nogle frie spor. Vejret kom til at minde om danske forhold, hvor vi kunne se pustene på læns. Det vinder vi rigtigt meget på i dag. Vi er normalt stærke på læns, og det kunne vi endelig udnytte i dag," sagde Ida Marie Baad og tilføjede, at målet nu er at nå tredjepladsen.

"Førstepladsen bliver nok svær at nå. Men med tre sejladser og måske blæst igen i morgen (søndag, red.), så har vi en reel chance for at komme i top-tre."

Jena og Katja kæntrede
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen havde en dag med blandt andet to kæntringer. En sejr i dagens anden sejlads ændrede ikke på en samlet set frustrerende dag. Med mindre protestsager i løbet af lørdag aften ændrer stillingen, så er de med i finalefeltet fra en niendeplads.  

Nørregaard og Thomsen én plads fra bronze
I 49er-klassen leverede Allan Nørregaard og Anders Thomsen en toppræstation med placeringer som 5, 5, 2 og 5 i de fire sejladser, hvilket bringer dem op på en samlet fjerdeplads i stillingen.

Simpelt - uden at satse
"Vi koncentrerede os om at gøre tingene så simpelt som muligt - uden at satse vildt. Vi vidste, at vi ville være gode under de her forhold, hvor det tekniske spiller en større rolle. Flere af de besætninger, der indtil nu har klaret sig godt i den lette vind, havde store problemer i dag. Nu er vi med i medaljekampen. Mange ligger helt tæt, så det skal nok blive sjovt at sejle finale," sagde Allan Nørregaard.

Jonas Warrer og Peter Lang ligger på en sjetteplads før søndagens tre finalesejladser. De er stadig med i kampen om podiepladserne trods en dag med skuffende placeringer som 9, 13, 4 og 14. Og tilmed en kæntring i sidste sejlads.

Ingen rytme
"Ikke ret meget fungerede i dag. Vi kom aldrig ind i en god rytme. Vi var usikre og ventede et splitsekund for længe med at træffe beslutningerne på banen - og så var det for sent. Men det er stadig tæt i top-ti. Det er ikke umuligt for os at tage en medalje," sagde Jonas Warrer.

Søndagens afgøres VM i begge klasser via tre korte finalesejladser på en afmærket bane tæt på land. Alle placeringer tæller dobbelt i pointregnskabet.

Danske placeringer - efter dag 5 
(dagens sejladser med fed)

49er semifinale
4.  Allan Nørregaard/Anders Thomsen
(4, 29, 5, 2, 17 - 2, 7, 15, 13,  5, 5, 2, 5)
6.    Jonas Warrer/Peter Lang
(1, 1, 6, 3, 15 - 13, 1, 9, 21(dq), 9, 13, 4, 14)

De tre øvrige danske både sejler om placeringer lavere end top-20.

49erFX semifinale
4.    Ida Marie Baad/Marie Thusgaard
(22, 5, 5, 13, 9, 3 - 10, 16, 2, 6)
9.    Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen
(2, 4, 11, 18, 13, 18 - 8, 1, 12, 5)

De to øvrige danske både sejler om placeringer lavere end top-20.

Se alle resultater fra VM

Billedet: Vandsprøjt og højt humør efter dagens sejladser hos Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Nielsen (Foto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion).