Dansk Sejlunion18. november 2013 09:31 af

Middelfart tildelt matchrace VM for kvinder 2015

Verdensmesterskabet i kvinde-matchrace skal afholdes i Middelfart i 2015. I budrunden ved ISAF årsmødet i Oman var Danmark oppe mod Polen, Sverige og to bud fra USA.

Match Racing Denmark bud på afholdelse af VM i matchrace for kvinder i 2015 er udarbejdet i tæt samarbejde med Sport Event Denmark og Dansk Sejlunion. Og buddet var så stærkt at allerede på dagen, hvor buddene blev præsenterede blev der givet uofficielt tilsagn om, at valget var faldet på netop Danmark som vært for eventen. I lørdags blev afgørelsen offentliggjort af ISAF.

"Den absolutte verdenselite inden for kvindelig matchrace kommer til Danmark i 2015," forklarer Søren Mathiesen Laugesen, Regatta, Event og Partner Manager hos Match Racing Denmark i Middelfart.

"Der er i sejlerkredse rigtig megen prestige i at få lov til at afholde sådan et mesterskab, og da vi hos Match Racing Denmark er konkurrence-mennesker til fingerspidserne, er det klart, at vi er meget glade! Det er vigtigt for os at tiltrække verdensmesterskabet for at styrke dansk sejlsport og sætte fokus på vores sportsgren. Det er et scoop for sporten, for os og for vores samarbejdspartnere, for Trekantsområdet, Fyn og hele Danmark, at det er lykkedes os at få dette VM hertil i 2015."

Sport Event Denmark bakker op
"Der er vind i sejlene for Sport Event Denmark, forbundene og værtsbyerne lige i øjeblikket. Danmark således fået tildelt VM i Matchrace for kvinder 2015 til afholdelse i Middelfart. For tre uger siden fik Danmark tildelt VM håndbold 2019 for herrer. Der er ved at tegne sig et mønster, hvor danske bud vindes efter flotte og overbevisende præsentationer on site, og hvor det er Sport Event Denmark, der er med på scenen," siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Det eksakte tidspunkt for afholdelsen af VM'et, hvis officielle navn er "2015 ISAF Women's Match Racing World Championship", vil blive meldt ud, så snart det ligger fast. Der har været dansk deltagelse hvert år siden 1999, og til syv ud af de femten afholdte stævner har Danmark taget medaljer. Stævnet blev første og sidste gang afholdt i Danmark i 2006 i Skovshoved, hvor Dorte O. Jensen fra Danmark vandt guld.

Hvem er Match Racing Denmark?
Med 17 matchracebåde og mere end 5000 sejlende gæster årligt er Match Racing Denmark i dag Danmarks førende og største matchracecenter med mere end 30.000 sejlende gæster siden 2005. Centret er etableret i et tæt samarbejde mellem sejlklubberne i Horsens, Vejle, Fredericia, Middelfart og Kolding for at styrke dansk sejlsport. Match Racing Denmark blev etableret i 1996 og har gennemført flere hundrede events og stævner.

Kilde: Pressemeddelelse, MRD.