Dansk Sejlunion3. oktober 2013 22:08 af

Gule flag holdt Rindom fra delsejr

Tredjedagen ved Laser Radial VM i Kina var positiv for Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni trods tunge placeringer.

Mens tredjedagen for både Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni bød på VM-series dyreste placeringer hidtil, var det samtidig også en dag med positive takter.

Dagen startede med udsættelse, indtil en let vind slog igennem ved middagstid. Ventetiden og den lette vind gav juryen masser af arbejde på vandet med de tændte sejlere. En af dem var Anne-Marie Rindom, der efter to gultflags-straffe for pump måtte udgå af dagens første sejlads.

"Juryen var streng i dag, og der blev uddelt rigtig mange gule flag," fortæller Anne-Marie Rindom, der ved en tredje straf for pump vil være færdig ved VM.

For Sarah Gunni var første sejlads godkendt med en 6. plads.

Mistede sejladssejr på tilbageholdenhed
For Rindom, der indtil nu ikke rigtig har lykkes ved VM, blev seriens sjette sejlads et vendepunkt.

"Jeg laver en god start og er bare foran fra start. Desværre mister jeg føringen på læns, da jeg er bange for at få flere gule flag og derfor holder igen med pump. Med en tredjeplads i sejladsen er jeg med i guldfeltet og nu er der kun en vej - og det er op!" lyder den positive melding fra Kina.

Gunni slutter dagen af med en 15. plads og avancerer dermed til den samlede 11. plads. Rindom er nu rykket frem til 28. pladsen.

Hviledag
Fredag holder VM-sejlerne fri fra sejladserne. For de to danske pigers vedkommende skal dagen bruges til eksamenslæsning og en tur i byen.

Se flere resultater her. Den officielle stævneside er rizhaolaserworlds2013.com.

Foto: rizhaolaserworlds2013.com.