Dansk SejlunionKurs mod Tokyo 2020

Med 30 olympiske medaljer er sejlsport Danmarks mest vindende idræt gennem OL-historien. I 2020 går det løs igen. Dansk sejlsport har sat kurs mod OL i Tokyo - og nye medaljedrømme.

Når danske landsholdssejlere deltager i topstævner rundt om i verden, er det under navnet Danish Sailing Team.

Danish Sailing Team består af sejlere i verdensklasse fra de olympiske bådklasser - bakket op af toptrænere og en stab af eksperter, som til sammen udgør en enhed og et stærkt værdifællesskab omkring samarbejde, videndeling, præstation og personligt lederskab.

Stærke værdier kombineret med unikke talentmiljøer og en innovativ tilgang til sejlsport har gennem tiden sikret Danmark en position som en succesfuld og højt respekteret magtfaktor i olympisk sejlsport. Med 30 olympiske medaljer - 12 guld, 9, sølv og 9 bronze - er Danmark i top-8 blandt historiens mest succesfulde OL-nationer. Tilsvarende er sejlsport Danmarks mest succesfulde OL-idræt.

Nu gælder det Tokyo 2020
Danish Sailing Team forbereder sig i disse måneder på næste store udfordring - OL i Tokyo 2020.

Dansk sejlsport er repræsenteret i fem OL-klasser:

  • 49er
  • 49erFX
  • Laser Radial
  • Nacra 17
  • RS:X (W)

Ved OL må hver nation blot stille med én båd pr. klasse. Derfor er der et udtagelsesforløb, som for de danske sejlere foregår i perioden fra december 2019 til april 2020.

LÆS mere om de danske OL-udtagelser mod Tokyo 2020

For hver bådklasse er der udpeget to internationale topstævner, som indgår i udtagelsen. Den sejler/besætning, der opnår det bedste samlede resultat, vil blive udtaget til OL i Tokyo.

Senest opdateret: 25. november 2019