Dansk Sejlunion30. august 2019 12:45 af Flemming Ø. Pedersen

Ocean Race til Aarhus i 2022 - Fantastisk nyhed

Glimt fra 2018, da Aarhus var "fly-by" på Volvo Ocean Race-ruten.

Flot og spektakulær oplevelse venter tusindvis af danskere, når Ocean Race kommer til Danmark og Aarhus i 2022. Ambitionen er at få danske sejlere med på bådene, siger Dansk Sejlunions formand, Line Markert.

Fredag (30.8.) har Aarhus Kommune, Sport Event Denmark og Ocean Race-organisationen offentliggjort Aarhus som stop-over-by for The Ocean Race (tidl. Volvo Ocean Race), i løbet af 2022.

Dansk Sejlunions formand, Line Markert, siger i en kommentar:

”Det er en fantastisk nyhed. Endnu en gang tiltrækker Aarhus en sejlsportsevent i verdensklasse og giver dermed tusindvis af danskere en unik mulighed for på nært hold at opleve noget af det flotteste og mest spektakulære, som sejlsporten kan byde på.”

”Rent sportsligt vil et stop-over i Danmark forstærke vores håb og ambition om at se danske sejlere indgå i besætningen på én eller gerne flere både i feltet. Det er et erklæret mål for Dansk Sejlunion at udvikle komplette sejlere med potentiale til at sejle med i verdens største kapsejladser. Med Danmark plottet ind på Ocean-kortet skaber vi et ekstra incitament, som vores bedste sejlere kan sigte efter i deres udvikling.”

”Fra Dansk Sejlunion vil vi gerne fremhæve det store mod og høje ambitionsniveau, som politikerne i Aarhus – med opbakning fra lokale interessenter, fra Sport Event Denmark og ikke mindst fra et entusiastisk klubmiljø i Sailing Aarhus – viser i relation til sejlsporten."

"Hele Danmark kan se frem til en unik oplevelse,” siger Line Markert. 

227Linemarkert0519