Dansk Sejlunion11. februar 2019 13:09 af Flemming Ø. Pedersen

Løft til sejlerskolerne - nyt hold af undervisere

Bredde- og uddannelseskonsulent Urd Kornø Rasmussen

Dansk Sejlunion har timeansat ti nye undervisere, der skal oplære kommende sejlerskoleinstruktører. De første instruktører uddannes om få uger.


Sejlerskolerne oplever stor søgning mange steder i landet - og blandt andet mangel på instruktører kan medvirke til at skabe ventelister. Det vil Dansk Sejlunion nu søge at afhjælpe.

Et hold af ti nyansatte undervisere er om få uger klar til at uddanne kommende sejlerskoleinstruktører. Det vil ske gennem en række af nyudbudte heldagskurser, hvor øvede sejlere kan tilegne sig de nødvendige færdigheder om blandt andet planlægning og sikkerhed, så de efterfølgende kan tage hånd om uddannelsen af nye sejlere hjemme i klubbens sejlerskole.

Overvældende interesse
"Vi efterlyste for noget tid siden nye undervisere. Interessen har været overvældende, vi fik virkelig mange kvalificerede ansøgere - flere end vi skulle bruge. Nu har vi holdet klar, og vi ser virkelig frem til at kunne give sejlerskolerne et løft i form af nye instruktører, der har gennemført vores uddannelse," fortæller Urd Kornø Rasmussen, bredde- og uddannelseskonsulent i Dansk Sejlunion.

Kurserne foregår første gang i april. De tre første kurser finder sted i det nordlige Jylland, i Trekantområdet og på Sjælland.

En mulighed for sejlerskolerne
"Sejlerskolerne er en helt central indgang til sejlsporten, og det er ærgerligt, hvis skolerne på grund af kapacitetsmangel bliver en flaskehals, der forhindrer nye sejlere i at komme i gang," siger Urd Kornø Rasmussen og tilføjer:

"Når vi om kort tid udbyder de nye kurser, håber vi, at sejlerskolerne vil se det som en oplagt mulighed for at få nye instruktører ind i folden."

Kurserne vil snarest muligt blive udbudt på mit.sejlsport.dk. Dansk Sejlunion udsender nærmere information, blandt andet i nyhedsbrevet KLUBLIV.