Dansk Sejlunion26. september 2018 18:53 af Henrik Tang

Grandprix-serien afgøres ved Harboe Cup

Arkiv. (Harboe Cup 2016), Foto: Ulrik Sams

I weekenden d. 29.-30. sept. sejles årets sidste Dansk Sejlunion Grandprix. Dermed afgøres klassernes endelige Grandprix-ranglister – og det sker ved et brag af et stævne med Skælskør Amatør-Sejlklub som arrangør.

Legendarisk stævne – med god deltagelse

Traditionen tro afholder Skælskør Amatør-Sejlklub det legendariske stævne ”Harboe Cup” i den sidste weekend i september. Til dette års stævne er tilslutningen imponerende med et stabilt og godt antal deltagere i alle klasser i Grandprix-serien - og andre deltagende klasser i øvrigt.

Antal deltagere til Dansk Sejlunion Grandprix og Harboe Cup

Grandprix-klasser Øvrige klasser
Optimist A: 83 deltagere Optimist C: 24 deltagere
Zoom8: 34 deltagere Optimist B: 27 deltagere
Europe: 46 deltagere Tera Sport: 18 deltagere
Laser 4.7: 10 deltagere Tera Pro: 8 deltagere
Laser Radial: 17 deltagere Hobie Cat 16 SPI: 12 besætninger
Laser Standard: 11 deltagere
Feva: 19 besætninger
29er: 19 besætninger

Stort indryk i Skælskør

Med 280 sejlere til Dansk Sejlunion Grandprix og i alt 430 sejlere til Harboe Cup kommer Skælskør og omegn til at summe af sejlads i de kommende dage. Med et stort antal hjælpere, trænere og forældre er det erfaringen, at Skælskør er vært for over 1000 mennesker i forbindelse med det traditionsrige stævne.

Arrangøren er opmærksom på, at stævnet er en begivenhed, som tiltrækker mange mennesker, så der bliver arbejdet grundigt med kommunikation om muligheder for spisning og oplevelser i nærområdet. Se detaljeret program og oversigt over muligheder under stævnet.

Harboe Cup – et eksempel på spændvidden i ”DS Stævnekoncept”

I 2017 lancerede Dansk Sejlunion et nyt stævnekoncept, som bygger på mange års erfaring og samarbejde med stævnearrangører og klasseorganisationer. En af pointerne i "DS Stævnekoncept" er, at kapsejlads i relation til sejlsportens aldersrelaterede træningskoncept, "ATK", skal rumme dels lokale, dels regionale, og dels nationale aktiviteter, så alle niveauer og aldersgrupper af sejlere kan dyrke kapsejlads. Harboe Cup er et eksempel på et stævne, som rummer alle tre former for aktiviteter. Det udmærker sig bl.a. ved, at der ud over den store deltagelse på nationalt niveau også er mange deltagere lokalt og regionalt. Det være sig både i Grandprix-klasserne men også i de øvrige klasser. Læs mere om DS-stævnekoncept ved at trykke på banner nederst på siden.

Grandprix-ranglister afgøres

Med afholdelsen af Harboe Cup afgøres ranglisterne i Dansk Sejlunion Grandprix-serien. Henover sommeren har en del sejlere i Grandprix-klasserne haft et jolleskift, og det betyder, at der i flere klasser kan blive en større omrokering i klassementet. Følg resultatformidling fra stævnet på Facebook-gruppen ”Dansk Sejlunion Grandprix”, og se Dansk Sejlunion Grandprix-ranglisterne på banner herunder.