Dansk Sejlunion1. maj 2018 11:34 af Flemming Ø. Pedersen

Nu starter Grandprix-sæsonen 2018

Foto: Per Heegaard

Optimist- og 29er-felter er ekstraordinært store, når KDY den 5. og 6. maj afvikler årets første Dansk Sejlunion Grandprix.

Med årets første Grandprix-stævne, 5.-6. maj, bliver den danske kapsejladssæson for alvor skudt i gang.

2017 bød på samlet fremgang i Grandprix-seriens deltagertal, og 2018-sæsonen får også en lovende start med store felter af især Optimister og 29ere.

Se oversigt over Grandprix-stævner i 2018

For 29ernes vedkommende handler det om, at åbningsstævnet i Rungsted indgår som en del af den internationale Eurocup-serie, hvilket har tiltrukket sejlere fra fem nationer og giver et samlet felt på 44 besætninger.

Blandt Optimisterne tager op mod 30 svenske sejlere turen over Sundet og bidrager dermed til et samlet Optimist-felt på omkring 125 startende.

Spændende sæson i vente
"Vi står foran en spændende Grandprix-sæson med stævner i fem store sejlsportsbyer. Alle, der holder af sejlsport og kapsejlads har virkelig noget at se frem til," siger Mads Flyger, klubkonsulent i Dansk Sejlunion forud for sæsonstarten i Rungsted.

Følg løbende resultater fra Grandprix-stævnet i Rungsted 

Grandprix-klasserne i Rungsted er: Optimist A, Zoom8, Europe, Laser 4,7, Laser Radial, Laser Standard og 29er. Desuden bliver der sejlet Feva, Optimist B og Optimist C.

29ernes Euro Cup-resultater finder du HER

Efter Rungsted følger Sail Extreme i Kerteminde, 19. og 20. maj, og to uger senere går turen til VM-værtsbyen Aarhus, 2. og 3. juni.

Grandprix og landsholdslejr
"Grandprix-stævnet i Aarhus ligger i forlængelse af sejlerlandsholdets træningslejr samme sted. Der vil også være internationale sejlere, der træner på bugten op til VM. Og få dage før Grandprix-stævnet bliver det nye Aarhus Internationale Sejlsportscenter officielt indviet, så der bliver masser af spændende indtryk for de unge Grandprix-sejlere og deres familier," lover Mads Flyger.

Efter sommerferien følger yderligere to Grandprixstævner - henholdsvis i Kolding, 25. og 26. august, samt Harboe Cup i Skælskør, 29. og 30. september.