Dansk Sejlunion6. april 2018 21:04 af Flemming Ø. Pedersen

Rindom-triumf på Mallorca - sikrer sejr allerede før Medal Race

Den danske Laser Radial-sejler formåede allerede fredag at sikre sig et så stort pointforspring, at hun ikke kan indhentes på sidstedagen. "Det lover godt frem mod VM," fortæller en glad Rindom.

Anne-Marie Rindom sikrede sig fredag (6.4.) én af karrierens største sejre, da hun vandt det tradtionsrige Trofeo Princesa Sofia på Mallorca.

Triumfen understreges af, at stævnet først slutter lørdag - men danskeren har allerede nu opbygget et pointforspring på 23 point foran nærmeste forfølger. Og det kan ikke indhentes, da der maksimalt er 18 point på højkant i det afsluttende Medal Race for feltets top-ti.

"Jeg er vildt glad og stolt over resultatet. Ikke kun over at vinde, men også over at have sejlet et rigtigt godt stævne. Jeg har bevaret roen og sejlet sikkert, men alligevel taget de nødvendige chancer," fortæller Rindom, der reelt grundlagde sejren tidligere på ugen med fem sejladser, hvor hun hver gang sluttede i top-tre.

Rival sat på plads
Rindoms sejr sættes i yderligere perspektiv af, at hun sætter sin "evige rival", den regerende verdens-, europa- og olympiske mester, Marit Bouwmeester (NED), på plads.

"Det betyder rigtigt meget at slå Marit på den her måde. Hun har været meget dominerende det sidste par år. Pludselig viser hun nu, at hun også kan lave fejl, det plejer at være vi andre. Jeg tror, hun blev stresset over at se hvor meget fart, jeg havde," siger Rindom, der i de to sejladser fredag kom i mål med placeringer som 10 og 8, hvilket var afgørende bedre end Bouwmeesters placeringer som 26 og 15.

"Jeg gik ind til dagen med otte points forspring. Og med den ustabile vind inde fra land, som vi havde i dag, vidste jeg, at kunne jeg holde mig omkring top-ti i sejladserne, så ville jeg ligge godt før Medal Race. Det lykkedes. Men jeg havde ikke troet, det kunne være nok til at vinde allerede nu. Det har jeg aldrig prøvet før."  

Boost frem mod VM
"Jeg er sikker på, at sejren giver mig et kæmpe boost frem mod VM. Også fordi, jeg har leveret gode sejladser i både blæsevejr og stille forhold her ved stævnet. Vi kan også forvente blandede forhold ved VM i Aarhus. Så jeg synes, det lover rigtigt godt," fastslår den 26-årige Horsens-sejler.

Triumfen på Mallorca kan måle sig med Rindoms hidtidige to World Cup-sejre, hvoraf den seneste kom i oktober 2017. Rindoms to største succeser er OL-bronze i 2016 og VM-guld i 2015.