Dansk Sejlunion21. december 2017 12:35 af Flemming Ø. Pedersen

Zhik bliver ny sponsor for sejlerlandsholdet

Her er aftalen netop underskrevet. Zhiks bestyrelsesformand David Crow (th) står sammen med elitekoordinator Frank Eriksen, som på vegne af Dansk Sejlunion har forhandlet landsholdets nye Zhik-sponsorat i hus.

Landsholdet skal selv være med til at udvikle nye detaljer i det tekniske tøj. Det er en del af aftalen, når Zhik fra 1. januar 2018 og fire år frem skal klæde de landsholdssejlere på.

Én af de centrale partnerskaber omkring sejlerlandsholdet er netop faldet på plads. Fra 1. januar 2018 og fire år frem bliver det den australske topproducent Zhik, der skal levere sejlertøj og teknisk beklædning til de danske landsholdssejlere.

"Vi er utroligt glade for at have indgået aftale med Zhik. Den kompromisløse kvalitet i Zhiks mange produkter er velkendt, og vi glæder os særligt over, at Zhik som led i aftalen ønsker direkte dialog med vores sejlere om produktudvikling," siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.  

Innovativ tilgang
Som en del af aftalen vil landsholdssejlerne få mulighed for at fremlægge egne ideer og specifikke ønsker over for Zhik i forhold til fx materialevalg og tekniske detaljer, når det gælder valg af beklædning.

"Zhik har en innovativ tilgang til sejlsport og lægger vægt på at lytte til de erfaringer, som vores sejlere kan bidrage med. Vi tror på, det kan blive en fordel for begge parter. I sejlsport kan selv små detaljer få stor betydning for resultatet," siger Thomas Jacobsen.    

Zhik er et relativt nyt navn. Virksomheden blev skabt kort før OL i Athen i 2004 – og har på de følgende forholdsvis få år formået at udvikle sig til et globalt brand med forhandlere og distributører i næsten 50 lande.

Zhik: Udvikling til glæde for alle sejlere
Zhik har været med som partner for sejlerlandsholdet siden 2013, dog begrænset til det tekniske tøj.

David Crow, som for få uger siden skiftede fra CEO til bestyrelsesformand i Zhik, glæder sig over den nye og markant udvidede aftale.

"Det er hele tiden vores fokus at stræbe efter næste generation af udvikling. På den måde kan vi give sejlerne de bedst mulige forudsætninger for at præstere på vandet. Vi lægger særdeles stor vægt på input, testforløb og insider-erfaringer, som landsholdets sejlere kan give os – og som vi kan bruge til at udvikle vores produkter til glæde for alle sejlere," siger David Crow.

Blandt de største aftaler til dato
Den nye aftale med Dansk Sejlunion omfatter alt beklædning for sejlere, trænere og stab - og bliver dermed én af Zhiks største sponsoraftaler til dato, hvor den træder ind side om side med bl.a. de partnerskaber, Zhik i forvejen har med markante sejlsportsnationer som Australien og New Zealand.

Også World Sailing og to af de aktuelle teams i Volvo Ocean Race er blandt Zhiks mest iøjnefaldende partnere.