Dansk Sejlunion13. september 2017 14:16 af Henrik Tang

Junior- og Ungdoms DM afgjort i omskiftelige forhold

Per Heegaard
Foto: Per Heegaard

I weekenden d. 9.-10. sept. blev Dansk Sejlunion Junior- og ungdoms DM for de mest aktive klasser afviklet i meget omskiftelige vind- og vejrforhold.

Det var med udfordrende vind- og vejrforhold, da Skovshoved Sejlklub afholdt Dansk Sejlunion junior- og ungdoms DM i weekenden d. 9.-10. sept. Om lørdagen blev der afviklet et begrænset antal sejladser pga. svag vind og silende regn. Baneledelsen traf en god beslutning om at sende sejlerne på land, så det ikke blev surt og koldt. Søndagen viste sig derimod fra den gavmilde side med flot vejr og søndenvind, der øgede i løbet af dagen. Med gode overvejelser fra baneledelsen faldt sejladserne som perler på en snor om søndagen, så den sportslige del af stævnet afsluttede tidligt på eftermiddagen. Dermed var der god tid til at få rigget af og pakket sammen for deltagere og familier, der kom langvejs fra.

En del af talentarbejdet

Junior- og ungdoms DM er – sammen med Dansk Sejlunion Grandprix-serie – et stævne, som prioriteres i talentarbejdet. Talentudvikler i Dansk Sejlunion, Jan Christiansen, fortæller: ”Grandprix-serien og DM er dér, vi mødes som trænerkollegaer – og det er også dér, vi møder sejlerne, klubtrænerne, klublederne og forældre og kan få den gode dialog på tværs af målgrupper. Altså faktisk de primære målgrupper ATK. Derudover er der god sportslig kvalitet til DM og grandprix-stævnerne. I talentarbejdet bruger vi Grandprix-serien som udtagelser til ungdoms-VM, netop fordi der er en god volumen på antallet af sejlere, og det sportslige niveau er højt – og af samme grund stiller vi traditionelt banecoaches til rådighed i storjolleklasserne.”

Resultater

DM Klasser
Optimist
Zoom8
Europe
Feva XL
29er

Udover klasserne til junior- og ungdoms DM var der livlig kapsejlads med Skovshoved Sejlklub som arrangør – herunder afsluttende stævne for sæsonen 2017 i Sejlsportsligaens 2. division.

Andre klasser
Optimist C Hobie 16 spi
Optimist B A-Cat
Laser Radial Sejlsportsligaens 2. division

Se stort galleri fra DM samt øvrige flerskrog- og jolleklasser nederst på siden (foto: Per Heegaard)

Næste stævne - Harboe Cup

Det næste - og afsluttende stævne - inden for den nationale del af "DS Stævnekoncept" er Harboe Cup, som løber af stablen i weekenden d. 23.-24. sept. Harboe Cup indgår i Dansk Sejlunion Grandprix-serie. Tilmeld stævnet her.

Junior- og Ungdoms DM 2017