Dansk Sejlunion19. juni 2017 10:34 af Flemming Ø. Pedersen

Rekorddonation fra Salling Fondene til dansk idræt - også sejlerne

Check på 50 mio. kr. overrækkes fra Salling Fondene til Team Danmark. Yderst til venstre står 49er-sejler Frederik Rask.

Med en donation på 50 mio. kr. fra Salling Fondene får idrætten et kæmpeløft frem mod OL i Tokyo 2020. Direkte atletstøtte, udstyr og træningsophold er blandt de områder, hvor også de danske OL-sejlere kan se frem til et løft.

50 mio. kr. er på vej til dansk eliteidræt over de næste tre år. Mandag kunne Salling Fondene og Team Danmark løfte sløret for den rekordstore enkeltdonation, der skal skal bane vej for et dansk OL-resultat i Tokyo 2020, som kan måle sig med de imponerende 15 medaljer fra Rio 2016.

Donationen blev præsenteret ved et arrangement mandag formiddag ved Bagsværd Rostadion, hvor også HKH Kronprinsen - der også er dansk IOC-medlem - var til stede. Det samme var Team Danmarks formand, Frank Jensen.

"Det er afgørende, at vi i dansk eliteidræt er på forkant med den internationale udvikling. Donationen fra Salling Fondene på 50 mio. kr. giver Team Danmark mulighed for at lave målrettede investeringer og udvikle set-up, metoder og materialer, der kan give danske atleter afgørende marginaler i kampen om medaljer,” sagde Frank Jensen ved præsentationen.  

Sejlsporten var med
Også sejlsporten var til stede i Bagsværd - repræsenteret af OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen, sportschef Thomas Jacobsen og ét af de fremtidige håb, 49er-sejler Frederik Rask.

Sejlerne er endnu ikke lovet konkret ekstra støtte i forbindelse med donationen. Men der er begrundet håb om, at det vil ske.

"Her og nu skal vi skal vi på dansk idræts vegne glæde os over Salling Fondene store velvilje. Pengene vil gøre en kæmpeforskel for atleter i sejlsport og andre idrætter, hvor det er en evig kamp at holde sig konkurrencedygtig på internationalt niveau," siger sportschef Thomas Jacobsen og uddyber:

"For at vores sejlere kan være med forrest i felterne, så kræver det, at de kan træne og forberede sig på fuld tid, at de har optimalt udstyr, og at de har mulighed for træningsophold i Tokyo og andre steder, hvor det giver mening."

Dialog med Team Danmark
Dansk Sejlunion har for nylig sendt en ansøgning til Team Danmark med ønsker til fremtidig støtte. Her er bl.a. direkte atletstøtte og støtte til udstyr to vigtige punkter. Mulighederne skal drøftes nærmere ved snarlige møder mellem sejlunionen og Team Danmark.

"Team Danmark har stor forståelse for vores behov - ligesom vi også mener, at vi leverer nogle af de resultater og medaljer, som Team Danmark efterspørger. Derfor tror jeg også på, at vi vil blive tilgodeset, når den nye donation skal omsættes til aktiviteter," siger Thomas Jacobsen.