Dansk Sejlunion7. juni 2017 11:04 af Flemming Ø. Pedersen

Sailextreme - gigantfest med 450 sejlere i Kerteminde

Glimt fra pinsens Sailextreme. Foto: Anders Lund Foto

Årets største jollestævne blev afviklet hen over pinsen. 12 bådklasser var til start, hvor alene Optimist A-feltet talte over 150 unge sejlere. Se billedgalleri fra stævnet.

Pinsen er Sailextreme-tid. Også i 2017, hvor intet mindre end 450 sejlere fordelt på 12 klasser var med ved årets stævne, der samtidig var tredje afdeling af årets Dansk Sejlunion Grandprix-serie.

Som en nyskabelse var Optimist A-sejladserne i år fordelt over tre dage - lørdag til mandag - hvilket var medvirkende til at give feltet et internationalt tilsnit med næsten 70 sejlere fra Tyskland - plus en enkelt svensker. Godt 150 unge sejlere var med på startlinjen i de i alt otte Optimist A-sejladser.

26Extreme0617

Tre flotte dage
Vejrmæssigt bød pinsen på tre flotte dage med både let, mellem og frisk luft. Især lørdag udmærkede sig med sol og stabil vind hele dagen ind over Kertemindebugten.

Det blev en rigtig festdag for sejlere, familier og frivillige, der til sammen fyldte godt op i campingområdet og samtidig havde støvsuget al ledig kapacitet på vandrehjem og Bed & Breakfast i miles omkreds.   

Kort sagt et flot stævne fra ende til anden - afviklet med stort engagement fra de mange frivillige, som Kerteminde Sejlklub havde i sving for at få det hele til at spille sammen.

Se alle resultater fra Sailextreme / Grandprix-stævnet her

Grandprix-serien går på sommerferie nu. Næste stævne i serien foregår i Skive 26.-27. august.

Se herunder fotograf Anders Lunds billeder fra Sailextreme 2017    

Sailextreme 2017