Dansk Sejlunion23. maj 2017 21:27 af Henrik Tang

Sommer, sol og ranglister til årets 2. Grandprix

Mogens Hansen
Foto: Mogens Hansen

I weekenden d. 20.-21. maj blev det andet Dansk Sejlunion Grandprix afholdt i perfekte vejrforhold. Sommervejr og et stort frivilligt engagement gjorde stævnet til en succes.

Frederikssund Sejlklub og Jægerspris Sejlklub lagde rammer til årets andet stævne i Dansk Sejlunions Grandprix-serie, der blev afholdt i forbindelse med stævnet "Haldor Topsøe Cup". Foruden deltagelse af de mest aktive junior- og ungdomsklasser i Dansk Sejlunions Grandprix-serie blev der til "Haldor Topsøe Cup" afholdt kapsejlads for så at sige alle niveauer i de mest aktive junior- og ungdomsklasser. I den ene ende af skalaen deltog flere af de Olympiske klasser, mens der i den anden ende af skalaen var kapsejlads for C- og B-Optimist. I den forstand var stævnet et eksempel på kapsejlads efter ”Den Danske Model” i sin videste udstrækning – herunder med deltagelse af junior- ungdoms- og seniorsejlere.

Med frisk vind om lørdagen og lidt lettere luft om søndagen blev der sejlet et stort antal sejladser i alle klasser. De gode vindforhold i kombination med høj solskin og sommervejr – og ikke mindst et stort engagement fra arrangørerne – skabte fantastiske rammer for en sand sejlerfest for de ca. 155 deltagere og knap 100 frivillige fra Frederikssund Sejlklub, Jægerspris Sejlklub og Marbæk Sejl- og Motorbådsklub.

Se ranglister efter 2. stævne i Dansk Sejlunion Grandprix-serien

Et nyt tiltag i Dansk Sejlunion Grandprix er, at der efter hvert stævne gøres status med tællende ranglister for de enkelte klasser. Se stævneresultat, ranglister og ”DS Stævnekoncept” på bannere herunder.

Fotos i galleri herunder: Mogens Hansen, Hans Friis, Johannes Egede Olsen

Dansk Sejlunion Grandprix - Roskilde Fjord - 2017