Dansk Sejlunion18. marts 2017 21:46 af Flemming Ø. Pedersen

Line Markert valgt som Dansk Sejlunions 17. formand

Dansk Sejlunions generalforsamling valgte lørdag (18.3.) ny formand, der udpeger økonomi og kommunikation som to områder, der står øverst på dagsordenen.

Tillykke til Line Markert, der lørdag (18.3.) blev valgt som ny formand for Dansk Sejlunion, hvor hun afløser Hans Natorp. Den 41-årige advokat fra Hellerup Sejlklub er den første kvindelige formand i sejlunionens 104-årige historie..

"Jeg er glad for valget - og stolt over det. Jeg har haft lidt tid til at vænne mig til tanken, fordi der kun var én kandidat. Alligevel er det ret vildt, at nu er det mig, der skal sidde ved roret i DS-bestyrelsen og være med til at lægge kursen for, hvilken vej vi skal gå. Det glæder jeg mig til," siger den nyvalgte formand. 

Styr på finansiering
"På min dagsorden står først og fremmest den fremtidige finansiering af Dansk Sejlunions aktiviteter, og de aktiviteter, vi gerne vil sætte i gang ude i klubberne. Det skal vi have styr på."

"Også kommunikation er på min dagsorden. Vi skal være bedre til at fortælle sejlerhistorierne til alle dem, der ikke sejler i dag - og til alle dem, der skal finde ud af, hvad de som det næste skal sejle."

"Vi skal også blive bedre til at kommunikere både mellem DS og klubberne og mellem klubberne indbyrdes, så vi hele tiden kan holde hinanden skarpe på, hvor vi er henne," siger Line Markert i sin første formandsudtalelse. 

Hun er i første omgang valgt for en etårig periode, idet formandsposten ifølge Dansk Sejlunions vedtægter vælges i lige årstal - næste gang i 2018.

Se video med nyvalgt formand, Line Markert, herunder.