Dansk Sejlunion8. august 2016 20:07 af Flemming Ø. Pedersen

Jena og Katja vinder BRONZE

Jena og Katja sejlede bronze i hus torsdag aften, dansk tid. Foto: TV2

OL-sejladserne i Rio afvikles i dagene 8.-18. august. Danmark har otte både til start. Følg løbende opdateringer her på sejlsport.dk - og via Facebook på "sejlerlandsholdet".

Nyheder fra Rio...

Torsdag den 18. august - dag 11
BRONZE til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i 49erFX.

Efter et Medal Race, der aldrig rigtigt udviklede sig til deres fordel, sejlede Jena og Katja dansk sejlsports anden Rio-medalje i hus. Sejladsen blev sejlet under svære forhold tæt ved land og med store vindspring undervejs. 

DR-interview: "Både glæde og skuffelse"

Tidligt udviklede sejladsen sig til en guld/sølv-duel mellem Brasilien og New Zealand, mens Jena og Katja et par pladser længere nede lå i tæt bronzeduel med Spanien - en duel, hvor spanierne flere gange var på vippen til at tage overhånden.

Duellen blev afgjort på tredje omgangs sidste krydsben, hvor Jena og Katja med god taktisk sejlads sagde endegyldigt farvel til spanierne - og da de oveni fik et godt tryk ned af sidste lænser, rykkede de pludselig tæt på guldduellen. Uden at nå helt op, desværre. 

DR-interview: "Nu skal vi smage øl

Grael/Kunze, Brasilien, krydsede stregen først - blot et par sekunder foran Maloney/Meech, New Zealand, der vinder sølv. Italien 3'er og Jena og Katja i mål som 4'er, mens spanierne gled i mål på 7. pladsen.

STORT TILLYKKE TIL JENA OG KATJA...

Her er slutstillingen i 49erFX     

IMG_1409jena

I 49er-klassen sluttede Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck stærkt af med en 3. plads i Medal Race. Endnu en god præstation, der sammen med bl.a. deres to prikker i de indledende sejladser, understregede, at de havde både fart og niveau til at blande sig helt i top.   

Desværre havde de ogå fem tocifrede placeringer med i pointregnskabet, hvilket i sidste ende kostede chancen for at sejle undervejs - det kostede i sidste ende chancen for en sejle om medaljer i Medal Race.   

160815_RIO2016_jr _124072b

Onsdag den 17. august - dag 10

I dag var det planen, at de to 470-klasser skulle afvikle Medal Races. Det lod sig ikke gøre på grund af manglende vind - sejladserne udsat til torsdag. 

Tirsdag den 16. august - dag 9 
Danmarks første sejlsportsmedalje ved OL er i hus. Sikret tirsdag aften, dansk tid, af Anne-Marie Rindom, der efter et nervepirrende Medal Race til sidst kunne juble over en olympisk bronzemedalje.

KÆMPE TILLYKKE, ANNE-MARIE

Skærmbillede 2016-08-16 21.39.04aa (1)

Finalesejladsen udviklede sig bestemt ikke i Rindoms favør. En ellers god start sejladsen, hvor hun rundede som 4'er ved topmærket, udviklede sig uheldigt, da hun mistede vindtryk og måtte slippe kontakten med de forreste - herunder irske Murphy, hendes direkte konkurrent i sølvkampen. 

Se DR Sportens interview med bronze-Rindom

Rigtig dramatisk blev det på anden omgang, hvor også bronzen kom i fare, da belgiske Evi van Acker - nummer 4 før finalen - blev belønnet for at satse på at gå yderligt i banen.

Belgieren lå en overgang med muligheder for at vende ind foran feltet før sidste mærkerunding. Det lykkedes ikke - hun måtte bagom frontgruppen og gik i mål som 6'er. I sidste ende blot to pladser foran Rindom som 8'er i mål.

Slutstilling i Laser Radial ved OL

Guld til Bouwmeester fra Holland og sølv til Murphy, Irland, som dermed fik revanche for en bitter 4. plads ved OL i 2012.    

160815_RIO2016_jr _125145b

Der er lagt an til en sand gyser, når de de ti 49erFX'ere torsdag sejler Medal Race. Det står klart, efter at Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen tirsdag leverede feltets klart bedste serie med placeringer som 1-2-4 i de tre sejladser. 

En præstation, der nu betyder, at fire både ligger side om side før Medal Race. Blot et enkelt point adskiller Spanien, Brasilien, New Zealand og Danmark. Alle andre i feltet er sejlet agterud og har ingen mulighed for at blande sig i medaljerne.

Stillingen betyder, at de fire bådes indbyrdes rangfølge på målstregen ved Medal Race kommer til at afgøre fordelingen af de tre medaljer og den forbitrede 4. plads. 

"Der var meget, der gik vores vej i dag. Og vi var hurtige igen i dag. Vi havde et problem i vores sejlads, hvor vi kommer dårligt afsted i starten, men formår at kæmpe os ud af situationerne og på en 4. plads, det var rigtigt godt," sagde Katja Salskov-Iversen til TV2 om dagens forløb.

Og chancerne i Medal Race?...

"Viser vores chancer som gode. Lige nu tager vi det stille og roligt, og så skal vi jo bare ud og give den gas. Vi har en god record for Medal Races, så vi har det fint med det," supplerede Jena Mai Hansen. 

Se den afsindige FX-stilling før Medal Race 

160813_RIO2016_pm _24889b

Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck er klar til Medal Race i 49er-klassen - efter tre sejladser, tirsdag, der begyndte tungt med en 18'er, fulgt stærkt op med en 1'er og en 2'er i de to næste...

Slutspurten rykker Jonas og C.P. op på en samlet 5. plads - men der er 22 point til podiet, så en 4. plads er højest mulige slutplacering. 

"Det er da skuffende, og vi er slukørede, fordi 4., 5. og 6. pladsen til OL er lidt lige meget," sagde Jonas Warrer til Ritzau og tilføjede, at de har været fremme i 11 ud af 12 sejladser. "Men så har vi lavet nogle fejl og er røget den gale vej. Når dagen er omme, så er det nogle dyre taktiske beslutninger, der gør, at vi ligger 5 og ikke 2 eller 3.," sagde Jonas Warrer. 

Guldet i 49ereren er allerede afgjort inden Medal Race. Ganske som ventet vundet af Burling/Tuke (NZL), som dermed veksler sølvet fra 2012 om til den fineste karat. Selvsamme OL i '12 var i øvrigt seneste gang, at de to blev slået ved et mesterskabsstævne...

Mandag den 15. august - dag 8 
Anne-Marie Rindom må vente til tirsdag med at sejle om Laser Radial-medaljerne. Den planlagte start i Medal Race blev mandag aften, dansk tid, udsat af flere omgange på grund af manglene vind - og da vinden endelig kom efter tre timers ventetid, var det pludselig med vindstød på op til 20 m/s. De ti finalesejlere lå klar ved startområdet - men blev sendt retur i havn, da baneledelsen besluttede at afblæse for i dag.

"Da vinden kom, var den meget ustabil. Jeg tror, det var en rigtig beslutning (af baneledelsen, red.). Der er lovet fin vind fra i morgen (tirsdag, red.), og jeg har det sådan, at hvis det var blevet en unfair sejlads, hvor folk lå og væltede rundt, så er jeg ikke sikker på, vi ville have fået den rigtige vinder af OL. Så jeg er rigtig glad for udsættelsen," sagde Rindom til TV2.

160812_RIO2016_jr _115671b  

I 49erFX måtte Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen igennem et par svære sejladser med placeringer som 9 og 16, før de i sidste sejlads fik "standset blødningen" og kom stærkt igen med en 2'er.

Fra en 1. plads og lidt luft til forfølgerne før dagens sejladser er de nu faldet tilbage til en 4. plads. Ni point skiller pladserne 1-4, herefter er der et lille hul på ni point ned til 5. pladsen. Alle fire topbåde slæber på tunge placeringer. 

Tre sejladser venter tirsdag - før Medal Race torsdag. Alt er helt åbent.

Her er FX-stillingen efter mandag    

160813_RIO2016_pm _26338b   

I 49er-klassen blev det en skuffende dage for Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck. Efter et godt udlæg med en 6'er i første sejlads og en kanonstart på anden sejlads, hvor de rundede første bundgate som 2'er, gik det herefter helt skævt.

De droppede ned gennem feltet og gik i mål på 13'er. Fulgt op af en 14'er i sidste sejlads. Samlet glider de herefter tilbage til en samlet 9. plads.

Før tirsdagens tre sejladser - de sidste før Medal Race - har Jonas og C.P. 17 point op til podiepladserne. Meget skal gå deres vej fra nu af..

Her er 49er-stillingen efter mandag     

Søndag den 14. august - dag 7
Et frustrende OL sluttede søndag for både Jonas Høgh-Christensen i Finnjollen og for Anette Viborg og Allan Nørregaard i Nacra 17. Ingen af de to er med, når der tirsdag sejles Medal Race i begge klasser. 

Jonas Høghs OL-forhåbninger blev reelt slukket lørdag, hvor han efter en masse modgang kom i mål med to 16. pladser. Og der kom ikke noget mirakelcomeback søndag. 

Han rundede af med placeringer som 17'er i første og 21'er i anden sejlads - hvilket i sidste ende lander ham på en samlet 17. plads ved OL.

Høgh åbnede OL med en 13. plads - fulgt op af en 2'er og en 4'er, hvilket bragte ham op i medaljepositionerne tidligt i stævnet. Det afgørende vendepunkt ramte i fjerde sejlads, hvor han udgik på grund af en ødelagt skødebarm. Sejlet blev fikset - men uheld og modgang fortsatte i en lind strøm, og en 10. plads blev hans bedste i de efterfølgende syv sejladser.

Stillingen hos Finnjollerne afslører, at guldet allerede før Medal Race er vundet af forhåndsfavoritten Giles Scott (GBR)

160809_RIO2016_jr _105275b

Også for den danske Nacra 17 er OL slut i denne omgang. Det står klart, efter at Anette Viborg og Allan Nørregaard søndag rundede af med en 11-5-15 serie - hvilket rækker til en samlet 12. plads ved OL.

I sidste ende manglede danskerne syv point i at nå Medal Race, så chancen var der til og med sidste sejlads...

OL har fra start til slut været en frustrerende oplevelse for Anette og Allan. Som regerende VM-sølvvindere kunne de med rette have forventninger om at sejle med i den sjove ende af tabellen.

Men sådan skulle det ikke gå. Deres 5. plads i anden sejlads her søndag endte med at blive deres bedste placering undervejs.

Nacra'erne var hårdt plagede af de vanskelige forhold i Rio-bugten - og midtvejs i stævnet erklærede en opgivende Allan Nørregaard, at han "havde mest lyst til at tage første flyver hjem" på grund af de lotteriagtige konkurrenceforhold med konstante og uforudsigelige vindskift. 

Se stillingen i Nacra 17 før Medal Race 

160813_RIO2016_jr _120140b

Lørdag den 13. august - dag 6
Det blev den mest hektiske danskerdag hidtil ved OL - med alle de fem danske medaljepotentialebåde på vandet samtidig.

I Laser Radial oplevede Anne-Marie Rindom på samme dag både måske karrierens mest mareridtsagtige sejlads - der gav en 22. plads og en mistet føring i tabellen - fulgt op kort efter af én af de bedste præstationer, hun nogensinde har leveret, da hun i anden sejlads rykkede fra en 22. plads ved første mærkerunding frem til en 3. plads i mål.

Samlet er Rindom nummer 2 før Medal Race på mandag. Hun er 8 point efter Bouwmeester (NED) på 1. pladsen. Bagude har hun 11 point at give af ned til 4. pladsen, svarende til fem placeringer i Medal Race.

Her er den aktuelle stilling før Medal Race 

I 49erFX har Team Jena & Katja lagt sig i spidsen efter seks sejladser efter en FORMIDABEL lørdag, hvor de leverede en 2-2-4-2 serie. Ikke mindst dagens fjerde sejlads var imponerende - her sejlede Jena og Katja sig op fra en 7. plads ved de første mærker om frem til den 2. plads, som de forsvarede til mål - vel at mærke efter at have overhalet flere af deres hårdeste konkurrenter.

Ganske enkelt et tårnhøjt niveau, der lover rigtigt godt for de videre sejladser. Se 49erFX-stillingen her 

160812_RIO2016_pm _24261b

I mændenes 49er ligger Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck på en samlet 6. plads efter seks sejladser. Desværre måtte de sent lørdag indkassere en diskvalifikation i første sejlads som følge af protest fra den østrigske båd. Dermed 21 point i stedet for den 10'er, Jonas og CP havde sejlet sig til. Efter en 15'er i anden sejlads sluttede danskerne stærkt af med en 1'er og en 5'er - og absolut forhåbninger for det videre forløb.

Her er 49er-stillingen

Jonas Høgh-Christensen havde igen svært ved at finde topniveauet, desværre. To gange 16. pladser blev han noteret for lørdag. Samlet er han på 12. pladsen. Medaljemulighederne er væk, men Medal Race er inden for rækkevidde. To sejladser resterer.

Her er stillingen i Finn-klassen...

I Nacra 17 lagde Anette Viborg og Allan Nørregaard ud med en 17'er i første sejlads - og bedre takter i de to næste, der gav en 9'er og en 7'er. Samlet er de på 10. pladsen, og der er langt op til de forreste..

Stillingen i Nacra 17

OL sluttede i FLOT stil for Michael Hansen i Laser - med hans hidtil bedste, en 5. plads, i lørdagens første sejlads. Efterfulgt af en 26'er i anden. Michael slutter sin OL-debut med en placering som nummer 25. Godt kæmpet... 

Stillingen før Medal Race 

Fredag den 12. august - dag 5 
Fredagen i Rio gav en lunken dansk start i 49erFX’erens olympiske debut, en utilgivelig fejl fra den tidligere olympiske mester og en helt fantastisk dansk OL-føring i Laser Radial.

Givetvis OVERTÆNDTE i starten skød Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen frem midt på linjen som den første båd, desværre for tidligt sammen med tre andre nationer. Derfor blev det til en lunken dansk start i 49erFX-klassen olympiske debut med en diskvalifikation.

Mere opmuntrende blev anden sejlads med en dansk 2. plads.

160807_Rio 2016_pm _13146b (1)

8 år efter sin OL-SUCCES i Qingdao gjorde Jonas Warrer i dag comeback i OL-regi. Sammen med sin nye makker Christian Peter Lübeck kom OL-guldvinderen fantastisk fra start og første sejladsen klart inden sidste mærkerunding. Men så gik det galt… Danskerne sejlede forbi mærke mod det de troede var mållinjen.

”Det er en utilgivelig fejl vi laver. Vi tror, vi skal sejle en anden bane end vi skal,” forklarede Christian Peter Lübeck til TV 2 Charlie.

Førstepladsen blev byttet med en 8. plads. I anden sejlads slutter danskerne som 9’er og indtager den samlede 6. plads. Favoritterne fra New Zealand er allerede trukket fra med to førstepladser på åbningsdagen.

I Laser Radial har Anne-Marie Rindom har bragt sig i en solid FØRERPOSITION ved OL. 10 point forspring er der til den nærmeste forfølger inden de resterende tre sejladser. På land beskrev Horsens-sejleren dagen under et interview med TV 2 Charlie:

”Det var super svære forhold i dag med 3 meter høje dønninger, der gjorde det teknisk svært. Jeg er vildt stolt over den serie, jeg har lavet. Det var vores plan fra starten at sejle en stabil serie, og det har jeg gjort hele vejen. Der er ikke nogen der kan tage dét fra mig lige nu.”

I RS:X er kampen om guld- og sølvmedaljerne allerede AFGJORT inden Medal Race lørdag. Hollandske Dorian van Rijsselberghe forsvarer guldet fra 2012, mens britiske Nick Dempsey rykker en tak op på podiet. 

Desværre kunne Sebastian Fleischer ikke helt følge op på onsdagens optur i dagens tre race. Med en serie på 11-6-18 missede danskeren cuttet til Medal Race og slutter OL på en GODKENDT 12. plads.

Lærke Buhl-Hansen sluttede sit første OL positivt med serien 13-10-12 og avancerede tre pladser samlet. OL-debuten for Aarhus-sejleren rakte til en lovende 15. plads.

Dagens serie for Michael Hansen i Laser-klassen bød på en 19. og 26. plads. Samlet 24’er.

Se alle resultaterne her...

Fredag formiddag...
Otte år efter den højdramatiske guldtriumf i Qingdao er Jonas Warrer i dag tilbage i den olympiske sejlsport. Kl. 18.05, dansk tid, lyder startskuddet til første sejlads i 49er-feltet, hvor Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck hører til i gruppen af medaljeaspiranter. Nok har de kun sejlet sammen i få måneder, men med en målrettet indsats har de på kort tid skabt et stærkt samarbejde i båden - og bl.a. opnået podieplads ved et af forårets World Cup-stævner.

Dagen byder også på debut til 49erFX som olympisk klasse. Med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der er regerende europamestre, som et stærkt dansk kort i medaljespillet.

TV2 har lavet en videopræsentation, hvor Jena og Katja fortæller om, hvad 49er/49erFX-sejlads går ud på, og hvordan opgaverne i båden er fordelt mellem styrmand og gast.  

Så er der de igangværende klasser...
Her bliver det maks. spændende at følge Anne-Marie Rindom, der ligger samlet 2'er i Laser Radial-feltet. Blot et enkelt point fra førerpositionen. Rindom var i storform onsdag med en 3'er og en 1'er. Kan hun holde et niveauet, så begynder det virkelig at tegne lovende for den 25-årige Horsens-sejlers muligheder. 

Sebastian Fleischer, der sluttede formidabelt med en 2'er i sidste RS:X-sejlads, torsdag, skal ud og forhåbentlig ride videre på det boost, som sejladsen må have givet ham. Fleischer er på 9. pladsen samlet - målet bliver at forsvare positionen i Medal Race.

Også Lærke Buhl-Hansen, aktuelt er på 18. pladsen i RS:X, er på vandet fredag - og det samme er Michael Hansen i Laser Standard, Michael er på 26. pladsen i det store Laser-felt på i alt 46 både.

Finnjollerne og Jonas Høgh-Christensen har hviledag. Også hviledag for Nacra'erne med Anette Viborg og Allan Nørregaard.

160801_Rio 2016_pm _5405a

Torsdag den 11. august - dag 4 
Ikke den allerbedste dag for Jonas Høgh-Christensen i Finnjollen. Placeringer som 10 og 11 i dagens to sejladser var næppe helt, hvad han havde håbet på, men det positive er, at kun storfavoritten Giles Scott (GBR) har skilt sig ud i toppen - de næste mange både ligger tæt, heriblandt Høgh på en 6. plads. Han har blot seks point op til podiepladserne...

Her er den samlede stilling hos Finnjollerne   

Dagens store danske opmuntring leverede Sebastian Fleischer ved at slutte 2'er i RS:X'ernes tredje sejlads. Tilmed på en dag, hvor Sebastian forinden havde mindre gode placeringer som 17 og 20. Men pludselig var han der bare i én af de TV-dækkede sejladser og blæste i mål på en suveræn 2. plads - og kun et par længder efter den førende hollænder Dorian van Rijsselberghe, der også er forsvarende olympisk mester fra 2012.

En formidabel succesoplevelse for 22-årige Sebastian - og uden tvivl hans bedste resultat nogensiden i en enkeltsejlads. Nok så vigtigt, så løfter præstationen ham op på en samlet 9. plads - det vil bringe ham i Medal Race, hvis han kan holde forfølgerne bag sig....

Her er stillingen i mændenes RS:X  

160808_Rio 2016_pm _15563b

Også Lærke Buhl-Hansen opnåede sin hidtil bedste placering med en 9. plads i dagens anden RS:X-sejlads hos kvinderne. Med placeringer som 12 og 20 i de to øvrige sejladser bevarer hun sin samlede 18. plads.

Stillingen i RS:X (K)  

Det ser til gengæld mindre opmuntrende ud i Nacra 17, set med danske briller. Anette Viborg og Allan Nørregaard opnåede en 9-14-10-12 serie i torsdagens fire sejladser. Ikke helt nok til at holde trit med de førende fire-fem både. Efter seks sejladser er danskerne på en samlet 11. plads - med 20 nettopoint op til podiepladserne.

Stillingen i Nacra 17  

I Nacra-klassen er det bemærkelsesværdigt, at de tredobbelte verdensmestre Besson/Riou (FRA) ligger på en yderst beskeden 15. plads. Højst overraskende...  

Torsdag formiddag...
Jonas Høgh-Christensen skal på vandet til femte og sjette sejlads hos Finnjollerne. Jonas er aktuelt på 6. pladsen, der er ikke langt til podiet - men omvendt har han heller ikke råd til fejl og uheld, efter han onsdag udgik af sidste sejlads med en ødelagt skødebarm. Det er nu, han virkelig skal trække på al sin olympiske erfaring...

160810_RIO2016_jr _110758b

I Nacra-klassen skal Anette Viborg og Allan Nørregaard ud til fire  sejladser - tre oprindeligt planlagte plus en fjerde, der måtte aflyses onsdag. Anette og Allan er aktuelt på 6. pladsen.

Efter en hviledag skal RS:X'erne for både kvinder og mænd igen på vandet - med tre sejladser. Sebastian Fleischer ligger på 12. pladsen og kan med en god præstation sejle sig ind i top-10. Lærke Buhl-Hansen er på 18. pladsen samlet.   

Begge Laser-klasser har hvildag. Fredag begynder OL for de to 49er-klasser. 

Onsdag den 10. august - dag 3
Anne-Marie Rindom (Laser Radial) har i dag rejst sig på flotteste vis oven på den diskvalifikation, der ramte hende tirsdag. I dag var hun med HELT i front i begge sejladser - i mål som nummer 3 i første sejlads og VINDER i anden sejlads, som hun førte fra start til slut. 

En formidabel præstation - og et vidnesbyrd om Rindoms fightervilje og stærke psyke. Samlet ligger Horsens-sejleren nu på 2. pladsen - blot et enkelt nettopoint efter den førende irer, Annalise Murphy.  

"Jeg har det rigtigt godt. Nu er dagen i går (tirsdag) bare glemt, og jeg kan bare slappe af i morgen (torsdag, hviledag)," sagde Rindom til TV2 og kaldte forholdene uden for Rio-bugten med 12-15 m/s og fem meter høje bølger for "herreluft, der virkelig ikke var for pattebørn." 

Se den aktuelle stiling i Laser Radial 

Radial'erne har nu sejlet seks af de ti sejladser (før Medal Race). Torsdag er hviledag, de sidste fire sejladser afvikles fredag og lørdag. 

160810_RIO2016_jr _109496b

For Jonas Høgh-Christensen begyndte dagen fremragende - men sluttede desværre i dyb frustration. Det positive først: en 4. plads i første sejlads, hvor han på første runde lå i placeringerne 10-15, før han på sidste lænser sejlede sig på den 4. plads, som han forsvarede til målstregen. 

I anden sejlads kom han tungt fra start - og det gik helt galt, da han ved andet bundmærke ødelagde skødebarmen på sejlet og måtte udgå.

"Det er frustrerende og ærgerligt, men der er ikke så meget at gøre ved det. Mine chancer for at komme på podiet er stadig gode, men jeg har ikke råd til flere fejl," sagde Høgh til TV2.

Samlet er han nu på 6. pladsen, og der er ikke langt til podiet. Se stillingen her 

Nacra-sejlerne indledte deres OL. Det lykkedes at gennemføre to ud af tre planlagte sejladser under meget svære vindforhold inde i Rio-bugten. Det blev to "lotterisejladser", hvor Anette Viborg og Allan Nørregaard slap godt igennem med en 8. og en 9. plads.

Samlet er de på 6. pladsen. Se stillingen her 

I Laser Standard havde Michael Hansen en tung dag med to 31. pladser. Samlet er han nu nummer 26. Se Laser-stillingen   

Onsdag formiddag:
I dag begynder OL-sejladserne i Nacra 17, hvor Danmark har VM-sølvvinderne Anette Viborg og Allan Nørregaard til start. Det er samtidig olympisk debut for den nye mix-katamaran. 

Umiddelbart er de flerdobbelte franske verdensmestre, Billy Besson/Marie Riou, klare guldfavoritter i Rio - men alt er åbent, og Allan og Anette hører afgjort til i udfordrerfeltet..

I dette TV2-webportræt præsenterer Anette og Allan Nacra'en. Her er mange detaljer, der giver et godt indblik i sejlportens kompleksitet. 

Onsdag er også Anne-Marie Rindom ilbage på vandet til femte og sjette Radial-sejlads. Her får hun chancen for at rejse sig oven på den ulykkelige diskvalifikation, der ramte hende sent tirsdag, dansk tid. Trods tabet er hun stadig fremme på en 6. plads samlet.

Jonas Høgh-Christensen sejler tredje og fjerde sejlads hos Finnjollerne, hvor han efter de første to sejladser, tirsdag, ligger samlet nummer 6.

Sidste dansker på vandet, onsdag, er Michael Hansen i Laser Standard - Michael er samlet nummer 19 før femte og sjette sejlads.

RS:X'erne har hviledag. Og så er der opstart for de to 470-klasser, der er uden dansk deltagelse...

Tirsdag den 9. august - dag 2
Anne-Marie Rindom blev sent tirsdag aften, dansk tid, ramt af en protestsag - med efterfølgende diskvalification fra første sejlads, hvor hun ellers var kommet i mål på en 5. plads. I dagens anden sejlads hentede hun en 3. plads - og fik dermed tydeligt understreget et stabilt, højt niveau. Men desværre uden at indkassere fuldt udbytte bå grund af protesten, der blev rejst af den kroatiske båd efter en luv/læ-situation ved start. 

160809_Rio 2016_pm _16221b

I den samlede stilling er Rindom på 6. pladsen - diskvalifikationen indgår nu som hendes fratrækker og behøver således ikke få afgørende betydning. Men det hæmmer naturligvis hendes muligheder lidt - tunge placeringer koster dyrt fra nu af. Det positive er, at også de øvrige topsejlere i feltet har samme udfordring med mindst én tung placering i rygsækken. 

Jonas Høgh-Christensen kan være godt tilfreds efter dag 1, hvor han efter to sejladser ligger samlet nummer 6. Forholdene var uhyre vanskelige på Finn-banen, og bl.a. måtte Jonas i første sejlads se en perfekt læstart og føring ned af første kryds blive spoleret af først en vinddrejning og dernæst et totalt vinddrop efter topmærket, hvilket sendte ham fra en 3'er-position og ned midt i feltet.

Han blev 13'er i mål. Ikke optimalt, men han var langt fra den eneste blandt favoritterne, der kom fra start med en halv- eller heltung placering.  

Langt bedre for Høgh i anden sejlads, hvor han igen kom godt fra start og var 3'er ved topmærket. Et gult flag kostede nogle placeringer undervejs, men han kæmpede sig tilbage og gik i mål som 4'er - for dernæst at blive forfremmet til 2'er på grund af tyvstarter idømt to af de foransejlende.

160809_RIO2016_jr _105863b

I Laser-klassen fik Michael Hansen placeringer som 23 og 21 - og ligger samlet nummer 19 efter to dage og i alt fire sejladser.

Sebastian Fleischer lavede en 12-22-11 serie - og er efter seks sejladser på en samlet 12. plads i RS:X (M). Han er ikke langt fra top-10.

I RS:X (K) fik Lærke Buhl-Hansen tirsdag en 20-16-13 serie. Samlet er hun på en 18. plads

160809_RIO2016_jr _107631b

Mandag den 8. august - dag 1
Så kom sejladserne i gang i Rio. Tre-fire års intense forberedelser skal stå sin prøve for de 11 danske sejlere over de næste ti dage.

I Laser Radial kom Anne-Marie Rindom glimrende fra start med en 5. og en 9. plads i de to indledende sejladser. I meget svære mellemluftsforhold i Rio var Rindom i begge sejladser nede på +20 placeringer ved de første to mærkerundinger - men viste formidabel styrke ved at sejle sig tilbage i top-10.

På en dag, hvor mange i feltet havde udsving i placeringerne, rækker Rindoms 5. og 9. plads til en foreløbig samlet 3. plads. Konkurrencen føres af den forsvarende olympiske mester, Lija Xu, fra Kina, foran sølvvinderen fra OL i 2012, Marit Bouwmeester, Holland. 

I Laser Standard fik Michael Hansen en fremragende start med en 6. plads i første sejlads - nok hans karrierebedste internationele resultat i en enkelt sejlads.

160808_RIO2016_jr _103413b

I anden sejlads kom han lidt ned på jorden igen med en 24. plads. Samlet rækker det til en foreløbig 13. plads for Michael Hansen i feltet på 46 sejlere. Glimrende danske start!

Foruden Laser-klasserne fik også de to RS:X-klasser taget hul på OL med tre sejladser hver.

Sebastian Fleischer lagde ud med en 15-14-9 serie og ligger samlet på en 12. plads efter dag 1. Flot OL-åbning af den 22-årige KDY'er. Der er 36 sejlere til start.

Hos kvinderne lagde Lærke Buhl-Hansen ud med en 17-16-17 serie. Det rækker til en foreløbig samlet 19. plads i feltet med 26 sejlere.