Dansk Sejlunion15. juli 2016 10:36 af

1300 sejlere mødes i Skovshoved til ORC VM

I weekenden skyder Kongelig Dansk Yachtklub og Egå Sejlklub, ORC VM i gang fra Skovshoved Havn. Med 136 tilmeldte både er det Nordeuropas største stævne – og Danmarks største kapsejlads nogensinde.

1300 sejlere. 136 både. 12 nationer. Det bliver et imponerende syn når ORC verdensmesterskabet gæster Skovshoved Havn i den kommende uge med sejladser på tre baner uden for Skovshoved, Vedbæk og Taarbæk Havn. 

KDY og Egå Sejlklub står bag mesterskabet, der sejles fra den 18. - 23. juli. Over de seks dage vil der blive sejlet både konkurrencer på sundet – samt to langdistance-sejladser op langs den danske og svenske kyst. For mange af de lokale og internationale hold, er verdensmesterskabet, kulminationen på mange års træning, forklarer stævneleder, Mads Ehrhardt. 

Vigtigt klubsamarbejde
Planlægningen af verdensmesterskabet har været tre år undervejs i tæt koordination imellem de to arrangørklubber. ”Vores samarbejde har været afgørende i at få ORC VM til Danmark,” forklarer kapsejladsformand fra Egå Sejlklub, Steen Jepsen. ”Imellem vores to klubber har vi haft den tilstrækkelige erfaring både med afholdelsen af ORC-stævner, samt større internationale stævner,” forklarer han. 

Hos KDY er der også stor tilfreds med samarbejdet. ”KDY og Egå er de to sejlklubber i Danmark, der har været forgangsmænd i at få ORC-reglen til Danmark,” forklarer formand for KDY, Lars Ive. 

”Denne type arrangement kræver ikke kun en omfattende havne-kapacitet, som vi nu har fået i Skovshoved, men også stor erfaring med afholdelsen af ORC-stævner. Og der finder vi ikke en bedre klub at samarbejde med,” siger formanden. 

Havnefest til lands
Foruden konkurrencen på vandet, vil der på land være daglige After Sailing events med mad og drikke for de mange deltagende. Verdensmesterskabet åbnes officielt af Gentoftes borgmester, Hans Toft, på Gentofte Rådhus søndag den 17. juli og slutter med en stor fest lørdag den 23. juli. 

Stævnet er en del af markeringen af Kongelig Dansk Yachtklubs 150 års jubilæum, hvor klubben afholder en række internationale sejlstævner fra Skovshoved og Tuborg Havn igennem 2016. 

Følg stævnet på orcworlds2016.com