Dansk Sejlunion23. maj 2016 16:31 af

OL-holdet er nu fuldtalligt

Flemming Ø. Pedersen
Foto: Flemming Ø. Pedersen

OL-sejlerlandsholdet suppleres nu officielt med Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck. Trods kort tid sammen i 49eren er de nu klar.

Danmarks Idrætsforbund har udtaget sejlerlandsholdets 49er-besætning med Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck til OL i Rio. Dermed er OL-holdet nu fuldtallig med ikke mindre end 11 sejlere.

På kort tid er det lykkedes Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck (KDY/Hellerup Sejlklub) at sejle sig ind i verdenstoppen – senest dokumenteret ved en 2. plads ved World Cuppen i franske Hyéres. For Jonas Warrers vedkommende bliver det hans andet OL, mens det er første gang, at Christian Peter Lübeck repræsenterer Danmark ved et OL.

"Jonas og CP har ikke samarbejdet så længe, og det betyder, at det er nogle lidt andre ting, vi arbejder med i træningen, end man normalt ville gøre på det her tidspunkt. Derfor er det heller ikke så let at spå om, hvordan det kommer til at gå i Rio, men umiddelbart peger samarbejdet i den rigtige retning, og en top 5 placering virker realistisk,” er sportschef Thomas Jacobsens vurdering.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, er også fortrøstningsfuld mens hun roser Sejlerlandsholdet generelt:

”Hvis alt flasker sig har de potentialet til at blande sig blandt de bedste til OL. Det er imponerende, når man tager i betragtning, hvor kort tid, de har haft sammen i båden, og det er et udtryk for det meget høje niveau, der er i dansk sejlsport. Et niveau, som er båret af en stærk kultur, dygtige trænere og sportschef, som fortjener anerkendelse for at udvikle dansk sejlsport, så vi i dag er en af verdens bedste sejlsportsnationer.”

To surfere udtaget
Forud for udtagelsen af 49eren blev også sejlerlandsholdets to enlige surfere Sebastian Fleischer (KDY) og Lærke Buhl-Hansen (Aarhus Sejlklub) udtaget af DIF.

Dermed er sejlsportens OL-hold, der skal dyste i Rio fra den 8.-19. august, nu oppe på 11 sejlere:

49erFX
Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen

Nacra 17
Allan Nørregaard/Anette Viborg

Finnjolle
Jonas Høgh-Christensen

Laser Standard
Michael Hansen

Laser Radial
Anne-Marie Rindom

RS:X
Lærke Buhl-Hansen
Sebastian Fleischer

49er
Jonas Warrer
Christian Peter Lübeck

Sejlerlandsholdets forberedelser til OL kan følges på sejlerlandsholdet.dk samt facebook.com/sejlerlandsholdet