Dansk Sejlunion15. januar 2016 13:04 af Flemming Ø. Pedersen

Trænerrokade på sejlerlandsholdet

Lennart Briesenick, ny specialtræner for Jonas Warrer og Anders Thomsen frem mod OL.

Tyske Lennart Briesenick er ansat som træner for Anders Thomsen og Jonas Warrer frem mod OL. Samtidig rykker Adam Malling over som træner for RS:X-surfer Sebastian Fleischer.

En rokade på trænersiden skal styrke forberedelserne frem mod OL for tre af de sejlere, der har gode muligheder for at være med på startlinjen, når de olympiske sejladser skydes i gang til august.

Den tidligere tyske landsholdssejler Lennart Briesenick er fra årsskiftet blevet tilknyttet som specialtræner for Jonas Warrer og Anders Thomsen.

Efter sin aktive tid som 49er-sejler er Briesenick trådt over i trænergerningen, hvor han har arbejdet med både de kvindelige og mandlige tyske landsholdssejlere.

Netop tyskerne har Warrer og Thomsen haft et tæt træningssamarbejde med over en længere periode, og det er herigennem, at relationen til Lennart Briesenick er opstået.

”Lennart er en træner med en analytisk tilgang, og han besidder samtidig noget af den tyske struktur og grundighed. Vi kan se et potentiale i at få ham ind omkring Jonas og Anders i et tæt forløb frem mod Rio,” forklarer cheftræner Kristian Kjærgaard, der har stået for rekrutteringen af den blot 28-årige tysker.

Lennart Briesenick er allerede i fuld gang med opgaven. Han er i disse dage i Miami, hvor han følger Warrer og Thomsens forberedelser til årets første World Cup-stævne.

Træner til Fleischer
Sebastian Fleischer er det seneste år rykket op blandt topnavnene i RS:X-klassen. På imponerende vis har han klaret sig hele vejen via målrettet træning på egen hånd kombineret med tætte internationale træningsfællesskaber.

Nu får han for første gang en personlig træner i Adam Malling, der dermed rykker videre fra 49er-gruppen.

”Sebastian har nået et niveau, hvor han har brug for et stærkere setup. Adam har stor trænererfaring og er en stærk personlighed, der kan give Sebastian dét rygstød, han skal bruge for at kunne tage det sidste skridt ind i den absolutte verdenselite,” forklarer Kristian Kjærgaard.

Sebastian Fleischers fremgang understreges af, at han her fra 2016 rykker op på sejlerlandsholdet.