Dansk Sejlunion24. oktober 2015 14:24 af Flemming Ø. Pedersen

Lærke Buhl-Hansen sikrer dansk sejlsports ottende OL-plads

Lærke Buhl-Hansen i aktion. Arkivfoto: Mick Anderson

Dansk sejlsport er nu med i otte klasser ud af ti mulige ved næste års OL i Rio. Den ottende plads kom i hus ved RS:X-klassens VM i Oman, hvor Lærke Buhl-Hansen tog én af de seks nationspladser, der var på højkant.

Danmark bliver én af de bedst repræsenterede sejlsportsnationer ved næste års OL i Rio. Det står klart, efter at 23-årige Lærke Buhl-Hansen har sikret dansk sejlsport en nationsplads i kvindernes RS:X.

OL-billetten kom i hus ved RS:X-klassernes VM i Oman, hvor Lærke Buhl-Hansen sluttede på en samlet 36. plads. Nok så vigtigt i OL-sammenhæng så sluttede hun femtebedst i nationsregnskabet blandt de endnu ikke OL-kvalificerede lande – og der var seks OL-pladser på højkant.

VM-tur betalt gennem indsamling
Lærke Buhl-Hansens VM-deltagelse er i sig selv bemærkelsesværdig. Hun modtager kun begrænset Team Danmark-støtte, hendes tur til VM i Oman havde hun således finansieret ved at indsamle godt 10.000 kr. gennem BetterNow – fordelt på 28 private donationer.  

VM-resultatet betyder, at dansk sejlsport både har en mandlig og en kvindelig surfer med ved OL i Rio. Sebastian Fleischer sikede OL-pladsen hos mændene ved ISAF VM i 2014.

Flesicher, der har været sygdomsramt i en periode, sluttede i år på en 23. plads ved VM.

Stort dansk sejlerhold i Rio 
Foruden de to RS:X-klasser er dansk sejlsport sikret OL-deltagelse i 49er, 49erFX, Finn, Nacra 17, Laser Radial og Laser Standard – i alt otte ud af ti mulige klasser, hvilket er samme antal som ved OL i 2012. 

Kun en enkelt gang, ved OL i 1992, har Danmark med ni både haft højere repræsentation.