Dansk Sejlunion14. august 2015 19:59 af Henrik Tang

Stor deltagelse til sommeraktiviteter

Knap 1100 børn og unge sejlere brugte en eller flere uger af sommerferien på noget, de elsker – nemlig at sejle!

Stor interesse for sommeraktiviteter

I et samarbejde mellem Dansk Sejlunion og sejlklubber er der i 2015 blevet afholdt 31 sommeraktiviteter i løbet af sommerferien. Interessen fra de unge sejlere har været stor – knap 1100 børn og unge sejlere har deltaget, og hertil kommer langt over 100 søskende, som er blevet introduceret til vand og vandsport i form af leg i vandkanten, krabbe-fiskeri, SUP og sit-on-top kajak.

Sejlernes alder til sommeraktiviteter er fra 8-18 år, og viften af aktiviteter har i 2015 været bred. Til sommeraktiviteterne har der bl.a. været sejlads i junior- og ungdomsjoller, sejlads i voksenjoller, kølbådssejlads fra havnen og på langtur, windsurf og SUP, og til enkelte familie-camps har der også været intro-kurser i kitesurfing.

Aktiviteter tiltrækker - relationer fastholder

Til sommeraktiviteterne gør værtsklubberne og instruktørerne meget ud af at tilbyde aktiviteter til alle typer af sejlere. Eksempler er, at der i år blev sejlet længere distancer på dagture; nogle ungdomssejlere tog på natsejlads og slog lejr på en afsides strand; de kapsejladslystne sejlere er blevet tilbudt et træningspas i løbet af dagen; der er prøvet kræfter med andre typer af sejlads, end deltagerne er vante til, osv.

Fælles for afholdelsen af de mange sommeraktiviteterne er, at værtsklubberne, de frivillige hjælpere og de mange kompetente trænere er fuldt ud bevidste om formålet med sommeraktiviteter. Nemlig at udfolde mantraet for ungdomsidræt: "Aktiviteter tiltrækker og relationer fastholder" - et mantra der praktiseres til sommeraktiviteter ved at tilbyde alle typer af unge sejlere en uge med vandsport, socialt sammenhold og en masse timer i det blå element.

Flere regionale aktiviteter

Når en klub har haft succes med en sommeraktivitet forankrer den sig ofte som en tilbagevendende begivenhed. Mange af de større camps for børn og unge sejlere har lange traditioner – faktisk har nogle større sommercamps eksisteret i mere end 30 år.

Gennem de senere år har Dansk Sejlunions ungdomsarbejde bl.a. haft fokus på at samarbejde med klubber om at skabe flere regionale tilbud til børn og unge sejlere i sommerferien. Udbuddet af camps nåede i 2015 en ny rekord med 31 sommeraktiviteter med deltagelse af knap 1100 sejlere.

Se galleri med billeder fra sommeraktiviteter herunder. Se flere billeder fra sommeraktiviteter på Facebook-siden "Dansk Sejlunion - ungdom".

Sommeraktiviteter 2015