Dansk Sejlunion13. juli 2015 11:04 af Flemming Ø. Pedersen

Dansk guld og sølv ved VM i matchrace

Nye verdensmestre kort eften, VM-titlen kom i hus: Anne Sofie Munk-Hansen, Nina Grunow, Tina Gramkow, Vivi Lund Møller og Lotte Meldgaard. Også på holdet er Josephine Nissen, der måtte udgå med en skade undervejs i stævnet. Foto: Mick Anderson/Sailingpix.dk

Erfarne Lotte Meldgaard fik endelig det VM-guld, hun har jagtet i 15 år. I en tæt VM-finale sejrede 3-2 over Camilla Ulrikkeholm, som dermed fik VM-sølv for tredje år i træk.

Der var kamp til det sidste, da Danmarks to bedste kvindelige matchracere søndag mødtes i finalen ved VM, der blev sejlet på Lillebælt ud for Middelfart Marina.

Først i femte og afgørende sejlads fik Lotte Meldgaard med et klogt træk presset verdensranglistens nummer to, Camilla Ulrikkeholm, til at begå en fejl i kampen om den bedste startposition. 

Dyr fejl
Fejlen var lille, men konsekvensen blev stor, for banedommerne tildelte Ulrikkeholm en strafrunde om sig selv. Det skabte lidt afstand mellem bådene, selvom Ulrikkeholm fik kæmpet sig næsten helt op på siden af Meldgaard på sidste del af banen.

Men det var for sent, og Meldgaard sejlede sejren hjem. Dermed kan hun sammen med Anne Sofie Munk-Hansen, Josephine Nissen, Tina Gramkov, Nina Grunow og indhopper Vivi Lund Møller kan kalde sig verdensmestre i matchrace 2015. 

"Endelig! Jeg har jagtet den guldmedalje i 15 år. Vi er klart den ældste besætning derude, men det er også vores rutine, der fører os til finalen," sagde en glad og udmattet Lotte Meldgaard, efter champagnen var skyllet ned, og guldmedaljen hængt om halsen. 

Forslåede, trætte - og glade
"Vi er forslåede og fyldt med blå mærker over hele kroppen efter de første dages sejlads i kuling, så nu er vi trætte - og glade! For hvor er det fedt, at det kunne lykkes, efter Josephine kom til skade." 

Gasten Josephine Nissen blev fredag ramt i ryggen af storskødet og måtte sejles på land, hvor hun straks blev kørt på hospitalet - heldigvis uden andre skader end et kraftigt slag. Med minutters varsel sprang Meldgaards tidligere gast, Vivi Lund Møller, til og sejlede resten af stævnet. 

Erfaring og ro i båden
"I år lykkedes det at vinde guldet, fordi vi har fået god ro i båden. Vi formåede at omsætte erfaringen til fart og gode taktiske beslutninger i de tætte dueller," opsummerede Lotte Meldgaard VM-succesen, der blev fejret med en hamburger hos arrangørerne af VM, Match Racing Denmark i Middelfart.  

I kampen om tredjepladsen lykkedes det amerikanske Stephanie Roble at slå franske Anne-Claire Le Berre, som vandt den indledende runde.