Dansk Sejlunion29. juni 2015 22:32 af Henrik Tang

DM i H-båd i Vejle

I dagene d. 1.-5. juli afholdes DM i H-båd. Stævnet arrangeres af Sejlklubben Neptun Vejle, der står klar med et stort antal frivillige.

Over 100 sejlere melder klar til start

Når Sejlklubben Neptun Vejle slår dørene op til DM i H-båd onsdag d. 1. juli, er over 100 sejlere klar til start. Stævnet tæller 36 både – en tilslutning som er særdeles god set i lyset af, at der på H-bådenes rangliste pt. er 52 både.

Selvom det er 20 år siden, at Sejlklubben Neptun Vejle har været arrangør af et større kølbådsstævne, melder stævneleder Jesper Nørbo Sørensen, at arrangørklubben er godt forberedt med ca. 20 frivillige på vandet og omkring 40 på land henover stævnedagene.

Sidste år flyttede Sejlklubben Neptun ind i nye faciliteter, som gør det muligt at afholde større kølbådsstævner igen, ligesom den attraktive beliggenhed åbner mulighed for at vise sejlsporten frem for byens borgere.

Attraktive muligheder for publikum

I forberedelsen af stævnet er der blevet lagt vægt på det sportslige perspektiv. I H-bådsklassen er sejlerne kendetegnet ved at være dedikerede kapsejlere og forventer således et professionelt setup på kapsejladsbanen. Men ved siden af det sportslige perspektiv har arrangørklubben gjort en stor indsats for at markere DM i H-båd for deltagernes familier, byens borgere og øvrigt publikum.

Sejlklubben Neptun Vejle holder i forvejen ”Sommersejlads” for børn og unge i uge 27 – et arrangement, der er udviddet til, at nysgerrige børn torsdag og fredag kan støde til for at prøve kræfter med sejlsport.

For det voksne publikum har arrangørklubben også taget idérige initiativer i brug. Dels vil der være info-skærme, når man kommer til klubben, dels vil der være tracking af sejladserne på storskærm, og ikke mindst bliver der mulighed for at komme helt tæt på sejladserne. Publikum bliver nemlig tilbudt at blive sejlet ud til en platform kaldt ”Flåden” – en stor platform, man vil placere tæt på topmærket.

P5041500

Publikum tilbydes at komme helt tæt på sejladserne på den flydende platform "Flåden"

Forventer livlig aktivitet på havnen

Vejrudsigten ser ud til, at man under DM i H-båd får høj solskin og høje temperaturer. De nye faciliteter i Sejlklubben Neptun Vejle og klubbens beliggenhed nær byen trækker ofte lokalbefolkningen ned på havnen til is, kaffe og hygge. Derfor forventer arrangøren livlig aktivitet, hvilket i sig selv er garanteret med over 100 sejlere, ca. 60 frivillige til at arrangere stævnet og gennemføre sejladser samt klubbens ”Sommersejlads” for børn og unge med over 20 deltagere.

Følg DM i H-båd på stævnehjemmesiden

Se mere om H-bådsklassen her