Dansk Sejlunion31. maj 2015 11:21 af Flemming Ø. Pedersen

Dansk Nacra 17-dobbelttriumf ved EUROSAF i Holland

Vindere i Medemblik, Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck. Foto: Flemming Ø. Pedersen

De to danske Nacra 17-både ved Delta Lloyd Regatta i Holland sluttede som nummer et og to. Det er den hidtil klart største succes for den danske Nacra-satsning.

Med godt 14 måneder til OL i Rio er dansk sejlsport for alvor ved at spore sig ind på den nye olympiske mixkatamaran Nacra 17. Lørdag sluttede Delta Lloyd Regatta i Medemblik, Holland, i total dansk triumf, da Nacra-feltets to danske både besatte de to øverste pladser på podiet.

Vindere af stævnet blev Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, der i det afsluttende Medal Race kom i mål som nummer seks – én plads foran Allan Nørregaard og Anette Viborg og yderligere en enkelt plads foran en new zealandsk besætning. De tre både lå helt lige før Medal Race - den første over stregen ville tage den samlede sejr.  

”Det blev en spændende finale, hvor alle tre både skiftedes til at føre undervejs, og det var tæt helt indtil målstregen,” sagde styrmand Lin Ea Cenholt (23) i et stævneinterview kort efter målgangen. 

Hidtil største Nacra-succes
Det er første gang, dansk sejlsport vinder en international topregatta i Nacra 17-klassen. Resultatet er ekstra bemærkelsesværdigt, fordi Cenholt og Lübeck stadig er en relativt nydannet besætning.

”Vi begyndte vores samarbejde for et halvt år siden, og vi er selv overraskede over, at vi allerede nu formår at markere os. Det er fantastisk at opleve,” sagde Christian Peter Lübeck.

Den danske dobbelttriumf blev fuldendt med en samlet andenplads til Allan Nørregaard og Anette Viborg.

Sportschef: Det rigtige trim
"Det er halvandet år siden, vi indledte vores danske OL-satsning på Nacra 17," siger sportschef Thomas Jacobsen.

"Vi har siden arbejdet intenst på at finde det rigtige trim på bådene i forhold til sejlernes vægt. Det ser ud til at lykkes nu. Samtidig stillede vi op i Holland med helt nye både, det har en vis effekt - og bidrager til, at vi har set nogle rigtigt gode præstationer." 

”Hen over foråret har begge vores Nacra-besætninger vist en stigende formkurve og har arbejdet sig tættere på den absolutte verdenstop. Jeg synes, vi er godt på vej mod at opfylde vores mål om at stå ved OL i Rio næste år med en dansk Nacra, der har medaljepotentiale," siger Thomas Jacobsen.

Årets anden dobbeltsejr
Delta Lloyd Regatta indgår i EUROSAF Champions Sailing Cup-serien, der også tæller bl.a. Princesa Sofia Cup på Mallorca og Kieler Woche. Triumfen i Holland er den anden danske dobbeltsejr i år. I april blev de danske 49erFX'ere nummer et og to ved EUROSAF på Mallorca.

Oveni kommer to danske World Cup-sejre (Miami og Hyères) i det, der hidtil har været en fremragende sæson for de danske OL-klasser.    

Dansk niendeplads i Finn
Et andet godt danske Medemblik-resultat stod finnjollesejler Stig Steinfurth for med en samlet niendeplads. Det var Steinfurths første Medal Race ved en international topevent.    

De danske Nacra-besætninger kan om kort tid opleves i Danmark, når årets VM for Nacra 17 sejles ud for Kaløvig i dagene 2.-10. juli.