Dansk Sejlunion10. maj 2015 21:33 af Henrik Tang

TORM Junior Grandprix godt fra start

I weekenden d. 9.-10. maj afviklede Vallensbæk Sejlklub årets første TORM Junior Grandprix. Sejladsforholdene udfordrede deltagerne, og stævnet blev på alle måder en succes.

Udfordrende forhold og sportslig kvalitet

Årets første TORM Junior Grandprix blev sejlet i udfordrende forhold. Lørdag blæste det en strid sydøstenvind, og Køge Bugt viste tænder med op til 2 meter høje bølger. Søndag var vejrforholdene mere tilgivende med frisk vind fra land. Sejlernes færdigheder blev dermed prøvet af under ret forskellige forhold – og nogle sejlere oplevede, hvad det vil sige at være søsyg under og efter lørdagens sejladser.

Bl.a. pga. de hårde forhold valgte kapsejladsledelsen at korte banerne lidt af, så sejladserne var til at overskue for sejlerne. Der var således også stor tilfredshed med afviklingen af stævnet og stemningen var god blandt sejlere, forældre og de over 50 frivillige, der stod for afviklingen af stævnet på vand og land.

Der var høj sportslig kvalitet i sejladserne, og under præmieoverrækkelsen roste stævneledelsen sejlere og forældre for god moral – faktisk var der i A-Optimist og Zoom8 ikke en eneste protest til stævnet.

Klubber i samarbejde om afviklingen

Vallensbæk Sejlklub har afviklet flere TORM Grandprixer og mange andre større stævner gennem tiden. Stævneleder til TORM Junior Grandprix Søren Bo Christiansen fortæller om motivationen for at begive sig ud i afvikling af større stævner:

”TORM Junior Grandprix er i år planlagt og afviklet i et samarbejde mellem Vallensbæk Sejlklub og Brøndby Strands Sejlklub. Det gode klubsamarbejde har stor værdi for at afvikle et stævne med så mange sejlere og forældre. For eksempel stillede Brøndby Strands Sejlklub med 4 følgebåde og 6 mand til opgaver på vandet. Samarbejdet mellem klubberne har været i stand lige fra starten af planlægningen. Det er en meget stor fornøjelse og et stort plus at kunne samarbejde på tværs af klubberne i forhold til at håndtere mange opgaver. For det er en stor kraftanstrengelse at afvikle et stævne i denne størrelse. Vores motivation for at afvikle stævner er, at det i høj grad er et samlingspunkt og en social aktivitet, der binder klubbens medlemmer sammen. I klubben er der både yngre og ældre, som bakker op og hjælper til, når vi har stævner. Til stævnet i weekenden har vi været ca. 50 frivillige. I forbindelse med TORM Junior Grandprix har vi haft en komité på 8 personer fra Vallensbæk Sejlklub og Brøndby Strands Sejlklub. Vi har haft 5-6 møder, hvor vi får talt tingene igennem, så al ansvarsfordeling er placeret fra starten. Når alle folk kender deres opgave, spiller det fra starten, og så kører det bare.”

Besøg fra Island

TORM Junior Grandprix i Vallensbæk tiltrak sig oversøisk opmærksomhed. Det islandske sejlforbund ” Siglingasamband Íslands” lagde vejen forbi om lørdagen. Formanden for det islandske sejlforbund, Ulfur Hrobjartsson, og en delegation på 6 repræsentationer fra tre klubber i Reykjavik-regionen gjorde fremmøde for at samle erfaringer og se, hvordan danske klubber gennemfører aktiviteter for juniorer og unge sejlere.

Under mødet blev der bl.a. drøftet en mulig ramme for et samarbejde mellem Vallensbæk Sejlklub og de islandske sejlklubber. Delegationen var under deres visit i Danmark desuden forbi andre klubber, herunder Sejlklubben Køge Bugt for at se forskelligt ungdomsarbejde.

Islandsk Delegation

Delegation fra det islandske sejlforbund under
ledelse af formand Ulfur Hrobjartsson (th).

Aktiviteter i øjenhøjde med de mindste

Sideløbende med TORM Junior Grandprix var der aktiviteter i havnebassinet i Vallensbæk. Dansk Sejlunions legeminister Lea Galsgaard aktiverede legelystne børn med Dansk Sejlunions SUP-trailer og en TORM-aktivitetstrailer. Desuden havde OptiClassDanmark sat den nyligt investerede Opti-simulator op, så nysgerrige børn kunne snuse til, hvad det vil sige at sejle.

 X2p0713

OptiClassDanmarks "rodeotyr" og
Opti-simulator i action

Resultater fra TORM Junior Grandprix

Se alle resultater på stævnehjemmesiden.

Kommende TORM-stævner

Tryk på banner herunder for at se kommende TORM-stævner.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Inline.Campaign.cshtml)

Se galleri herunder. Foto: Mogens Hansen & Steen Hillebrecht

TORM Junior Grandprix Vallensbæk