Dansk Sejlunion23. april 2015 21:33 af Henrik Tang

SUP-aktiviteter i fuld firspring

Gennem de seneste år har SUP været i vækst. Det gælder dels i klubber fordelt over hele landet, i den selvorganiserede idræt og i andre forbund. Sæsonen 2014 bød på en pakket aktivitetskalender, og det samme gør sig gældende for denne sæson.

Alsidighed i SUP afspejles i aktiviteter

SUP (Stand Up Paddle) har været en aktivitet i vækst i de senere år.

En række sejl- og surflubber har fået et godt øje til SUP. Det afspejler sig i klubbernes alsidige tilgang til at invitere SUP ind på repertoiret af vandsportsaktiviteter på klubniveau.

SUP er blevet en aktivitet med mange facetter i surf- og sejlklubber. Eksempler på alsidigheden er SUP som alternativ aktivitet, når det kniber med vinden, mens flere klubber har SUP som primær aktivitet i SUP-afdelinger. I mange klubber bruges SUP som tryghedsskabende introduktion til surf og sejlads, mens flere klubber desuden tilbyder SUP som familieaktivitet og idræt for motionister. I den mere selvorganiserede idræt er der ligeledes en stigende interesse for SUP - herunder i form af SUP-Safari/naturoplevelse og som familieaktivitet. F.eks. har et stigende antal bådejere oppustelige SUPs med i kistebænken på weekendsejlads og sommertogter.

Udover SUP som breddeidræt, bliver SUP også brugt som fysisk træning for elitesejlere, ligesom der i SUP-aktivitetskalenderen er enkelte stævner, der decideret appellerer til atleter på et højt niveau.

Pakket aktivitetskalender for bredden

Det er fælles for eksemplerne ovenfor, at motion og oplevelse er i centrum. I 2015 er der igen mange arrangører på banen med stævner og andre arrangementer. Af arrangører kan nævnes forbund, klubber, kommercielle aktører, og private initiativtagere, der tilsammen skaber rammen for en kalender med et hav af aktiviteter lige fra intro til SUP, SUP-stævner for bredden og SUP-stævner for mere inkarnerede atleter. Dertil kommer en række SUP-arrangementer, hvor man padler distance i åbent vand, om øer og på åer.

Se SUP-aktivitetskalender for 2015 via linket www.supsite.dk.

Se mere om SUP ved at trykke på bannere herunder.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Inline.Campaign.cshtml)