Dansk Sejlunion4. april 2015 16:07 af Flemming Ø. Pedersen

Dobbeltsejr i 49erFX og gennembrud for RS:X-surfer

Anne-Julie (tv) og Maiken Foght Schütt - 49erFX-vindere ved Trofeo Princesa Sofia.

Slut på Mallorca. Schütt-søstre forsvarer førerposition og sejrer foran Baad og Thusgaard. Podiepladser til Rindom i Laser Radial og Sebastian Fleischer i RS:X.

De danske sejlere har fået en god start på en sæson, der byder på For-OL i Rio til august og senere national udtagelse i de syv klasser, hvor Danmark har kvalificeret sig til OL i 2016.

Lørdag sluttede Europa cup-stævnet Trofeo Princesa Sofia på Mallorca med danskere på medaljepodiet i tre klasser.

I 49erFX blev det dobbelt dansk triumf med Maiken og Anne-Julie Foght Schütt som suveræne vindere foran de regerende europamestre og VM-sølvvindere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

Schütt-søstrene havde et solidt forspring allerede inden det afsluttende Medal Race, hvor de med en 4. plads over for Baad og Thusgaards 10. plads yderligere cementerede deres samlede førsteplads.

Det er første gang, Maiken og Anne-Julie Foght Schütt er på podiet ved et af de store stævner, der samlet hele verdenseliten. Tilmed sker det med en sejr og et uhørt stort forspring på 30 point ned til nummer to.

Tillid og samarbejde
”Maiken og Anne-Julies samarbejde i båden har gennemgået en enorm udvikling det seneste år. Det er ikke tilfældigt, at der står ”trust and forgiveness” på deres bom. De har lært at vise hinanden mere tillid i båden – det ser vi resultatet af nu,” siger Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen.

Fleischers gennembrud
Et andet opsigtsvækkende resultat stod den 21-årige surfer Sebastian Fleischer for. Med en tredjeplads i Medal Race avancerede Fleischer to pladser i stillingen – til en samlet tredjeplads.  

Mallorca-stævnet var Fleischers første Medal Race ved et stort stævne, som så tilmed slutter med en plads på podiet.

”Sebastian Fleischers udvikling har over flere år haft en konstant opadgående kurve. Senest er han kommet med i en træningsgruppe med nogle af verdens bedste RS:X-surfere. Det har accelereret hans udvikling yderligere. Han er en ung sejler med fantastisk attitude og gåpåmod,” siger Thomas Jacobsen om Fleischer. 

Rindom på tredjeplads
Tredje danske podieplads på Mallorca tilfaldt Anne-Marie Rindom i Laser Radial. Den 23-årige Horsens-sejler sluttede på tredjepladsen i Medal Race – og blev også tre’er i den samlede stilling.

I 49er sluttede VM-sølvinderne Jonas Warrer og Anders Thomsen af med at vinde lørdagens Medal Race. Det var dog ikke nok til at forbedre den samlede fjerdeplads, som de allerede havde inden finalesejladsen.

Høghs stævne klart godkendt  
Jonas Høgh-Christensen sluttede på 14. pladsen i Finnjolle og nåede dermed ikke med i Medal Race ved sit comeback-stævne.

”Jonas har helt klart sejlet et godkendt stævne. Han mødte frem i rigtig god fysisk form, og han har virket glad og motiveret over at være tilbage. Det er det vigtigste. På det taktiske har han brug for nogle flere konkurrencer, ligesom hans vægt nok stadig er lidt i den tunge ende, men det er alt sammen noget, der kan arbejdes med,” siger Thomas Jacobsen.

Næste opgave for de danske landsholdsejlere bliver World Cup-stævnet i franske Hyères i dagene 20.-26. april.