Dansk Sejlunion3. april 2015 19:15 af Flemming Ø. Pedersen

Schütt-søstre tæt på karrierens største sejr

Foto: Mick Anderson

Før Medal Race lørdag har Maiken og Anne-Julie Schütt et forspring på 18 point foran VM-sølvinderne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i 49erFX-klassen. Også i 49er, RS:X og Laser Radial er der dansk deltagelse i Medal Race.

Med top ti-placeringer i 10 ud af 13 sejladser har Europa cup-stævnet på Mallorca været en kæmpesucces for Maiken og Anne-julie Foght Schütt.

Fredag lavede søstrene en 15-3-4 serie - nok til en suveræn førsteplads med et forspring på 18 point ned til Ida Marie Baad/Marie Thusgaard, der fortsatte de seneste dages gode takter med en 14-5-1 serie.

Baad og Thusgaard er eneste besætning, der kan true Schütt-søstrene, så den danske sejr i 49erFX er sikker uanset, hvordan Medal Race forløber.

De seneste to dage har til gengæld været onde for Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. De i alt seks sejladser har givet en 15. plads som bedste resultat, hvilket har sendt Jena og Katja fra en samlet førsteplads ned til en slutplacering som nummer 13. 

Rindom treer - Gunni med tyvstart 
I Laser Radial er der fortsat gode muligheder for en dansk podieplads. Anne-Marie Rindom måtte fredag tage til takke med placeringer som 25 og 18, men samlet holder hun tredjepladsen.

Sarah Gunni konsterer på Facebook, at hun "ikke var bange nok for startlinjen" - med en tyvstart som resultat. En 2. plads i anden sejlads var ikke nok til at redde en deltagelse i Medal Race. 

Gunni slutter på en 13. plads samlet og konstaterer: 

"Jeg skal vist træne at lave gode starter UDEN at være ovre linjen, men bortset fra det, så har jeg sejlet sindssygt godt i denne uge."

Fleischer på femteplads
RS:X-surfer Sebastian Fleischer måtte fredag notere en 14. og en 15. plads. Samlet er han fortsat på femtepladsen - og kan med en god præstation i Medal Race avancere yderligere.

I 49er har VM-sølvvinderne Jonas Warrer og Anders Thomsen sejlet sig gevaldigt op de seneste to dage. Deres 7-5-2 serie fredag var feltets bedste. Warrer og Thomsen går ind i Medal Race på en samlet fjerdeplads - men med 16 point op til podiet. 

Høgh slutter på 14. plads - klar til For-OL
Jonas Høgh-Christensen sluttede sit comeback på en samlet 14. plads. Hans manglende ”kampform” har i ugens løb givet lidt svingende resultater, men med tre sejladser i top ti har den 33-årige OL-sølvvinder tydeligt understreget, at han stadig hører til blandt de bedste.

Jonas Høgh-Christensen blev suverænt bedste dansker ved stævnet, hvilket sikrer ham udtagelse til For-OL, der sejles i Rio til august.