Dansk Sejlunion2. april 2015 21:07 af Flemming Ø. Pedersen

Schütt-søstre overtager førsteplads

Maiken og Anne-Julie Schütt - måske på vej mod FX-karrierens bedste resultat. Arkivfoto: Mick Anderson

Torsdag skiftede toppositionerne i 49erFX-feltet ved EUROSAF-stævnet på Mallorca. Maiken og Anne-Julie Schütt fører – med Ida Marie Baad/Marie Thusgaard som treer. Fremgang i 49er for Warrer/Thomsen.

Maiken og Anne-Julie Schütt nærmer sig deres hidtil bedste resultat i FX-klassen. Før Skærtorsdags sejladser ved Trofeo Princesa Sofia lå søstrene på andenpladsen – efter en serie med bl.a. tre prikker fordelt over de tre første sejladsdage.

Torsdag leverede Maiken og Anne-Julie en 5-8-3 serie – en af dagens bedste og nok til at overtage førstepladsen.

"Vi kæmper for enhver meter, og som vores træner Peter siger: "Det behøver ikke være pænt, bare det virker!" Den metalitet tager vi med til sidste dag i morgen (fredag, red.) inden Medal Race lørdag. Kom nu os selv," skriver Maiken og Anne-Julie på Facebook.

Også Ida Marie Baad/Marie Thusgaard fik ramte en god dag med en 3-12-1 serie, hvilket bringer dem op på en samlet tredjeplads før de sidste to dages afgørende sejladser.

Derimod gik det mindre godt Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen, der med en tung 15-18-16 serie faldt tilbage fra første- til sjettepladsen.

”Vi har ikke haft farten med os. Vi får endnu en chance – og den skal tages! Nu skal vi ud og sejle stærkt!,” lyder det med ”fighting spirit” på Facebook fra Jena og Katja.

Rindom en plads tilbage
I Laser Radial dykkede Anne-Marie Rindom en enkelt plads – fra tre til fire – efter en torsdag med to 10. pladser. Sarah Gunni lavede en 24. og en 4. plads, samlet er hun nummer otte.

Superdag for Fleischer 
Sebastian Fleischer havde en fremragende torsdag med en 5. og en 2. plads. Måske én af karrierens bedste dage set i forhold til, at placeringerne blev hentet i guldfeltet. Fleischer er nummer fem samlet – blot ét nettopoint fra en podieplads.

I 49er var der endelig fremgang for Jonas Warrer/Anders Thomsen, der efter et par tunge dage kom ind torsdag med en 3-2-10 serie – og dermed et hop frem på 10. pladsen samlet.

I Finnjollen er Jonas Høgh-Christensen på en samlet 13. plads. Torsdag kom Høgh’en i mål med placeringer som 16 og 23.

Høgh: Åben for at gøre tingene anderledes
I et interview med finnclass.org reflekterer Høgh over udsigterne frem mod Rio i 2016.

”Kristian (Kjærgaard, træner) og jeg er bevidste om, at lavede en god kampagne sidste gang (mod London 2012, red.), men det betyder ikke, at vi gør tingene på samme måde igen. Vi må presse os selv og være åbne for de nye muligheder, der viser sig. Hver kampagne er forskellig,” forklarer Jonas Høgh-Christensen, der fastslår, at hans fysiske form er bedre nu, end den var på samme tid før OL i London. Men det gælder hele feltet – alle er i bedre form, tilføjer han.